Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 27.01.1972

Delo, Šport: ... Tujci v naših stenah

Med tujimi alpinisti je zanimanje za naše gore zopet večje. Zlasti med plezalci iz socialističnih držav, ki jih privlači plezanje v naših gorah predvsem pozimi. Za sedaj so obisk napovedali češkoslovaški, poljski, madžarski in vzhodnonemški alpinisti in alpinistke. Če se spomnimo dosedanjih obiskov in njihovih vzponov v Triglavu, Špiku, Travniku in drugod, potem lahko sklepamo, da se tudi letos verjetno ne bodo vrnili domov praznih rok.

Turni smuk s Stola
Letošnjega zimskega pohoda na Stol, ki bo 20. februarja, se bodo udeležili tudi številni turni smučarji. Organizatorji so namreč pripravili kar dva smuka. Tržičani bodo vodili udeležence s Stola prek Zelenice na Ljubelj, Janez Kunstelj in Mitja Košir pa sta prevzela organizacijo smuka prek Belščice v Medji dol.

Program AO Jesenice
V želji, da bi bila vzgoja mladih plezalcev na Jesenicah kar najbolj uspešna in načrtna, so člani AO Jesenice izdelali obširen načrt za delo v letošnjem letu. Že sedaj imajo vsakih štirinajst dni zanimiva predavanja, starejši aktivni člani pa pripravljajo sistematične orisa vseh naših najbolj znanih sten, ki jih bodo v obliki predavanj posredovali mlajšim. Vsak mesec nameravajo tudi organizirati skupinsko turo. Začeli bodo s pohodom na Stol, 1. marca bo tečaj v Planici, aprila bodo opravili skupinski vzpon na Oltar, maja turo z Vršiča po grebenih na VTK memorial itd. Poleti pa bodo pripravili tudi večdnevne ture v Kamniško-Savinjske Alpe, Zahodne Julijske Alpe in italijanske Dolomite.

  27.01.1972


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: Genadij Štupar

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti