Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Končno zimska idila na Pokljuki

Primož Blaha: Ne vem, če sem šel že kdaj dva dni zapored na isti hrib. In obakrat sem doma pakiral smuči v avto v dežju. In hkrati obakrat užival v super smuki!

Tako da ni rečeno, da ne bo kmalu tu dan, ko bom šel še tretjič zapored na Pokljuko! 

Včeraj se nas je nabrala kar lepa ekipa, na izhodišču pa je padalo nekaj med dežjem in snegom. Kljub temu smo odrinili navzgor po borno zasneženem gozdu do Blejske koče, kjer je bilo snega že kar precej in še dalje proti Debeli peči. Trije smo že pred tem zavili na bližja Brda (2009 m) in se s tem izognili nepotrebnemu prečenju. Smuka dobra vse nazaj do koče, kjer smo počakali ostale. V tem času je sneženje močno pojačalo tudi nižje, nas pa je čakal še previden spust po poti, po kateri smo se pripeljali do izhodišča brez večjih težav.

Danes pa smo se z Deanom, Mihom, Anžetom in Jerotom spet odpravili na isti konec pogledat koliko je novega snega. Že malo nad Zatrnikom je bilo vzdušje povsem drugačno od včerajšnjega - pobeljene smreke, temperatura pod lediščem in vonj po optimizmu!

Že na izhodišču je do 20cm pršiča (ki je sicer hinavsko prekril včeraj vidne kamne) in vzpon je bil v zimski idili zelo lep, kljub težki sivini na nebu. Nad kočo smo utirali špuro v do 40cm pršiča - brez posebnega napora ob mislih na spust! Na uravnavi malo pod vrhom Brd se je iz Krme privalila megla, zato smo rajši obrnili in v dobri vidljivosti odsmučali po gozdu, da ne bi tvegali izgubljanja v megli, sploh v teh razmerah, ko pač ni varno smučati kar kjerkoli!

Smuka danes odlična! Škoda le, da je vseh strmin prehitro konec. Na splošno pa je bilo vse skupaj eno samo vriskanje in pršičarjenje v nedotaknjeni belini, le pod kočo je treba še vedno bolj previdno. Še nekaj Anžetovih fotk je tule.

Primož Blaha

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti