Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Komentarji

Srečanja

Marjeta Štrukelj, petek, 14. september 2018, ob 10:21

Čakala sem, da se vendarle kdo zbudi, zdaj pa ne morem več molčati.

Ne morem verjeti, da na tako žalostno novico nihče ne pisne niti besede. Planinci nismo vredni, da še kdaj obujemo čevlje in se dvignemo nad dolino, če tokrat ne protestiramo. To je vendar nezaslišana žalitev.

Ötzi ne neha govoriti

Tone Škarja, torek, 11. september 2018, ob 09:49

Kot je rekel neki kustos v muzeju: Pred 5 tisoč leti so v hribih ubili nekega reveža, zdaj pa je z njim diplomirala in doktorirala že cela množica "sedanjikov", kar nekaj jih je pa tudi obogatelo. Nekaj podobnega je s klasičnimi umetniki in njihovimi deli. Zanimiva civilizacija smo.

Pomisleki

Marjeta Štrukelj, torek, 11. september 2018, ob 08:33

Zanimivo razmišljanje, g. Peršolja. V marsičem se strinjam in vam pritrjujem.

Sedanji režim predvsem skupno lastnino preliva v zasebne žepe in ne bi me čudilo, če bo Triglav nekoč spet v zasebnih rokah. Le da tokrat to ne bo širokosrčni Jakob, ki bi imel rad svoj narod, še posebej klene planinske korenine, tokrat bo to inovativni podjetnik, ki bo pipico petičnežev spretno napeljal v svoj žep. Aljaž bo vstal iz groba in nam navil ušesa, kajne?

Ne morem pa se strinjati, g. Peršolja, oz. me je strah, da stolp ostane v dolini. Ne zaradi mene. Jaz sem stara in sem ga doživela in občutila z vsem zanosom. Najpogostejše vprašanje na planinskih poteh zadnji dve leti: »Teta Meta, kdaj gremo na Triglav?« Ali jim bom znala vse prav povedati, ne da bi se tam na vrhu slovesno in obredno dotaknili pomembne zgodovine?

Ljudje so včeraj ponovno vandalsko napihovali svoj ego na vrhu z račkami etc. in hkrati ugotavljali, da je nekdo prižgal svečko manjkajočemu stolpu. Vseeno domnevam in upam, da je ta prižgana spominu na nekdanje prizadevne vzdrževalce. Za dva od njih vem, da ob takih prizorih ne počivata v miru. Jože in Igor, grenka solza prezgodnjemu slovesu.

Le 214

Grega Kofler, ponedeljek, 10. september 2018, ob 22:23

Samo v vednost glede napačne predstavitve, da je JAVNI PREVOZ v Vrata.
V Vrata se še vedno vozi z avtomobili in drugimi prevoznimi sredstvi kot je zgoraj zapisano. Javni prevoz je bil ukinjen že zelo dolgo časa nazaj. Možno se je pripeljati s taksiji. Bil pa je 18. 8. 2018 projektni dan umirjanja prometa v dolino, ko so vozili avtobusi in kombiji, promet za ostala vozila pa je bil zaprt od ok. 7. do ok. 17. ure. Tako da je režim še vedno enak kot je bil. NI JAVNEGA PREVOZA in lahko se vozi z avtomobili in drugimi prevoznimi sredstvi.
Je pa dejstvo, da občina Kranjska Gora skupaj s partnerji vodi projekt umirjanja prometa v dolino in verjamem, da se bodo potrudili, da bo kmalu zaživel, saj Vrata to potrebujejo, kot je to potreboval Mont Blanc in bo tudi Triglav to potreboval v bodoče ker je na določene dni tam gori katastrofa.

Birokratski ... - 3

Tone Škarja, ponedeljek, 10. september 2018, ob 20:50

Hvala za odlično opažanje in dober komentar. Žal je vse več konj in še več slabih furmanov. Prav imate - po Mihu Potočniku drsenje navzdol. Čakamo samo še ustanovitev planinskih podjetij za gradnjo ferat, kolesarskih stez in za učenje hoje od prvih otroških korakov do pozne starosti.

Odkupili bodo zemljišče

Velibor Jovanović, četrtek, 6. september 2018, ob 12:45

Meni je pa fascinantno, kako lahko tak objekt (nov planinski dom) stane med 800k in 1MIO €.

Odkupili bodo zemljišče

Darko Podkoritnik, četrtek, 6. september 2018, ob 11:37

Irog plavič ni vse krivnostno, šeče razmišljajo o ontožnici za dotičnico, pri nas tgre počasi. Treba je čas za potspopek, ne da se prgantati vsakGa samo ker ki prenočijjejo v naravi in zakurijo.

Se opravičujem Igor, tudi jaz nikoli ne preberem za seboj kar napišem.
Pa ni tako težko, veš!

Odkupili bodo zemljišče

Igor Pavlič, četrtek, 6. september 2018, ob 10:04

Zakaj je v zvezi s tem požarom in pogorelim domov še vedno vse tako krivnostno? Nihče ni bil ovaden, kaj šeče, kaj šele, da bi bila vložena ontožnica in bi dotičnico iskali! Preganjao ljudi, ki prenočijejo kar v naravi ali si celo zakurijo, po požigu Kocbekovega doma pa velja popolnoa tišina. Kdo je sploh bila ta "Poljakinja iz ZAdra", ki je gor grede prevzela kluče te stavbe? Jih je sploh vrnila kdaj, ključe namreč? "Zagorelo je okoli 18.30 v zimski sobi, požar pa se je počasi razširil na preostali del koče. Ob tem so bili lažje poškodovani trije tuji državljani. Gre za žensko z dvema mlajšima otrokoma, je za MMC povedal vodja intervencije pri Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik Blaž Galjot. Vse tri so s helikopterjem prepeljali v Kamnik in nato naprej v ljubljanski klinični center..." Eden od fantov si je baje med begom lažje poškodoval roko in stopalo, drugi k sreči ni bil poškodovan. Povzročena škoda po prvih podatkih znaša okoli 300.000 evrov. Preiskava je potekala v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so takrat sporolili iz PU Celje in če bodo Poljakinji dokazali krivdo, ji grozi do pet let zapora. Očitno preiskava še traja, vklučno z zbiranjem obvestil in podbno..., prav verjketno je, da bo nov dom zgrajen veliko prej, kot bo vloćžena kakršnakoli obtožnica, če sploh bo! Več o tem "dogodku": https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/ogenj-povsem-unicil-planinsko-koco-na-korosici-tri-osebe-odpeljali-na-zdravljenje-v-ljubljano.html

Lepa smer

Lojze Budkovič, torek, 4. september 2018, ob 19:12

Še veliko lepih doživetij v stenah Bohinjsko-Tolminskega grebena ob lepem plezalnem jubileju ti želi tudi bohinjski veteran, ki kljub letom še obišče smeri na severni strani grebena.

Srečno in varno dokler nam bo dano

Lepa smer

Peter Podgornik, torek, 4. september 2018, ob 14:21


Rado, čestitke za vse preplezano, doživeto ... in to, da tvoj gorniški ogenj še gori.
Kar se tiče nadlog, ki se nam skozi čas obešajo okrog plezalnega pasu pa vedi, da tudi malo mlajši nismo veliko na boljšem.

Srečno naprej

Odkupili bodo zemljišče

Tomaž Jeras, torek, 4. september 2018, ob 09:35

Kako pa misliš, da je RKC postala najbogatejša organizacija na planetu?

Odkupili bodo zemljišče

Marjeta Štrukelj, ponedeljek, 3. september 2018, ob 07:32

Kako zelo krščansko - ob nesreči namesto pomoči pristaviti svoj lonček…

34. Ultramaraton

Davorin Podrepšek, nedelja, 2. september 2018, ob 13:15

Pred mnogimi leti, ko je bil ta maraton bolj podoben pohodu, sem se ga udeležil trikrat: leta 1990, 1991 in 1992.Ttakrat smo še dobivali simpatične lesene medalje.
Štart je bil v središču Celja ob eni uri zjutraj! Z zadnjim vlakom iz Maribora smo se peljali v Celje, kjer smo potem čakali še dobro uro na štart. Do Mozirja smo hodili/tekli še v temi. Potem pa je bilo malo boljše, edini problem je bil neprespana noč in pa neprimerni copati.
Do cilja v Logarski dolini sem potreboval 11 ur in 57 minut (leta 1991): 108. v svoji kategoriji pa 15. Nepozabni spomini.

Gorski svedri

Matej Kucler, sobota, 1. september 2018, ob 12:03

Med seboj si moramo v gorah pomagat, tako si lahko v trenutku gorski reševalec, vodnik in inštruktor.

Tosc

Matej Kucler, sobota, 1. september 2018, ob 11:52

Tud po vzhodni strani Tosca vodi bezpotje na vrh, SV greben je sicer zelo zahteven, zračen in oprimki niso ravno zanesljivi. Ponavadi grem desno od znane grape na vrh Tosca.

Korajža

Marko Mavhar, petek, 31. avgust 2018, ob 23:09

Kje je pa Jegličeva deklina? pa še kakšna bi se našla :)

Tosc

Jaka Ortar, četrtek, 30. avgust 2018, ob 09:35

Ali morda kdo ve, kje poteka "Šimnova pot" na Tosc?
Kot sem razbral iz starih Planinskih vestnikov, se pot imenuje po nekdanjem oskrbniku Vodnikovega doma in verjetno poteka od koče prek JZ boka Tosca. Kje točno, pa še ugotavljam.

Parkiranje

Andrej Kecman, četrtek, 30. avgust 2018, ob 07:14

Poklon vsem, ki sodelujejo pri teh dejavnostih.
Navdušen sem nad dejstvom, da je končno premaknilo v pozitivni smeri v Ospu.
Super.

Trofajah

Borut Kantušer, četrtek, 30. avgust 2018, ob 07:10

Letos je povsod veliko planik, tudi na Kamniškem sedlu!

AN - 28.08.2018

Aleksander Bjelčevič, sreda, 29. avgust 2018, ob 08:35

3P je 1991 prosto ponovil Miha Kajzelj.

« Prejšnja stran | Število komentarjev: 10009 | Stran 1 od 501 | Naslednja stran »
eXTReMe Tracker