Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Komentarji

Župan

Iztok Snoj, nedelja, 23. april 2017, ob 11:46

Le čevlje sodi naj Kopitar in štruklje kuha naj Marjeta.

Župan

Marjeta Štrukelj, nedelja, 23. april 2017, ob 05:01

Vsekakor vam dam prav, da je treba dvigniti ri*i in stvari urediti. Morda razmisliti in pretehtati, zakaj mondena Kranjska gora potrebuje tudi kotiček divjine, kamor ne more »vsaka angleška turist«, z ustrezno razlago bi celo spodbudili spoštovanje do skrbnega ravnanja. Zato so opozorila seveda na mestu. Vsekakor tabla, ki se je spominjam, da je pot »smrtno nevarna«, nikoli ni (bila) ustrezna! Pomislite samo, koliko ljudi se ponesreči na poteh, na katerih nič ne piše, da so smrtno nevarne. In če naravovarstvene institucije niso poskrbele za ustreznejšo utemeljitev na kraju samem - zakaj NE v dolino Male Pišnice, je predvsem njihova krivda, da je do zapleta prišlo. Skratka, dialog med vami in tistimi, ki jih plačujemo, da strokovno skrbijo za naravo, je na "feltni" in ga je najbrž treba dvigniti. Ker sem tudi sama zaletave sorte, vaše ravnanje lahko razumem, verjamem pa, da ni prepozno za kakšno briljantno rešitev, zaradi katere bi prišlo v Kranjsko goro še več turistov.

Lahko potrdim, da ta pot kot markirana ni vrisana na nobenega od zemljevidov, tudi tisti izpred treh - štirih desetletij imajo vrisano zgolj nemarkirano stezo. Sem jih pregledala več kot ducat. Morda imate zdaj nove lokalne občinske karte z vrisano markirano potjo, ki bi lahko zavajale potencialno mrtve turiste. Če že hočete urediti vso neustrezno in motečo »divjino«, je res bolj primerno, da se najprej lotite ruševin na Vitrancu. Tja gor je pot markirana, čeprav je na zemljevidih večinoma vrisana zgolj med Vitrancem in Ciprnikom (iz časov, ko je še obratovala žičnica). Med urediti neustrezne posledice človekovega posega in pokoriti divjino je kar precejšnja razlika. In zapuščeni objekti na tako fantastičnem razglednem balkonu so barbarsko izpuščanje velike turistične priložnosti. Vem, da vi za nastanek podrtije niste odgovorni, ste pa na položaju, ki vam narekuje, da nastali problem ustrezno rešite. Morda ob že degradirani naravi naravovarstveniki ne bodo videli ovir, da tja pripeljete tudi dame v salonarjih. Seveda si sama osebno tega ne želim premočno. Karkoli že bo, prišli bomo, da vidimo in se razveselimo skrbnega ravnanja župana in njegove ekipe.

Župan

Matej Novak, sobota, 22. april 2017, ob 23:38

Na spodnji povezavi je pojasnjeno marsikaj. Pa še to, pot o kateri je govora nikoli
ni bila markirana.
http://aleszdesar.si/mala-pisnica/

Župan

Boštjan Holer, sobota, 22. april 2017, ob 09:54

Kakšen lokalni šerif neki, kvečjemu en redkih županov ki tudi premakne svojo ri* za skupno stvar, ne pa le komandira iz pisarne kot večina drugih.

Tista pot je že desetletja zaprta, ampak pot tam je, je bila markirana in tudi vrisana na zemljevide. Zato je pleteničenje o parku navadna birokratska floskula.
Imamo desetine kilometrov poti v ožjem delu parka, zakaj pa se po tem VSE ne opustijo? Vključno s tistimi na Triglav. Zakaj ravno v Malo Pišnico? Morda zato, ker je tako močan lovski lobi, ki ima tam zgoraj svojo bajtico in želi imeti svoj mir?

Obnašanje nadzornikov pa je v resnici šerifsko obnašanje. Podobno kot tisti, ki je iz pisarne na podlagi internetne objave oglobil človeka, ker je bivakiral v šotorčku. Tudi ta šerif je deloval na podlagi znanih informacij, da bo župan, ki se mu je pridružilo še dvajset prostovoljcev, naredil nekaj za skupno dobro in turizem. Šel se jim je nastavit na pot in predstavljat parkovnega policaja. Parka kakršen je zdaj itak nihče ne potrebuje. Zgolj tiskanje zloženk in neživljenjske akcije s katerimi se blamirajo in pojavljajo v rumenih medijih, niso vredni proračunskega denarja.

A je tako težko pogledati čez planke na kakšen način se upravljajo parki, da je narava neogrožena in ljudje od tega hkrati nekaj imajo? Saj v tem je edini smisel parkov!

Naša hiška

Marjeta Štrukelj, petek, 21. april 2017, ob 20:21

Hvala, ker skrbite za bivak, upam, da bom tega lepotca videla še letos. Pa vse bom pospravila za seboj (kot vedno samo po sebi umevno). Nenehno razmišljam, kako bi se dalo vse "dobre može" in "pozabljivce" prepričati, da bi za seboj pospravili in počistili, le kaj bi jih ganilo oz. nagovorilo? Kakšen posrečen hišni red? Ogledalo, v katerega naj se pogledajo, ko zapuščajo bivak? Morda bi opazili svinjski rilec in majhen zviti repek namesto "selfija"?

Župan

Marjeta Štrukelj, petek, 21. april 2017, ob 17:34

… ali še en lokalni šerif, ki se ne ozira na mnenje kogarkoli, saj ve, da vedno lahko zmaga (v Sloveniji). Torej? Ukinimo vse strokovne organizacije. Kaos je lahko tudi cenejši, mar ne?

Župan

Gorazd Kocjan, petek, 21. april 2017, ob 15:08

Vsaj eden, ki se postavi po robu škodljivim "strokovnjakom" in izdajateljem raznovrstnih nepotrebnih soglasij!

Respect !!!

In memoriam

Matej Kucler, sreda, 12. april 2017, ob 22:06

Igorja sem zadnjih 10 let redno spremljal, preko hribi.net in občasno po drugih portalih. Navdihnil me je nad številnimi gorskimi idejami nad Kobaridom, Bovcem in Trento. Z veseljem sem jih uresničil.

S kolesom

Rok Kovač, torek, 11. april 2017, ob 14:11

Priden.

S kolesom

Lojze Budkovič, ponedeljek, 10. april 2017, ob 07:26

Iz prispevka sem ugotovil, da se je Anže namenil obiskati Rudnico, ki pa ni nad Bohinjem, temveč že već stoletij v Bohinju. Bohinj ni samo dolinski svet. Podrobnejši opis območja je dostopen v številnih virih. Kar pa se tiče kolesarske steze je potrebna previdnost in obvladljiva hitrost, saj lahko pričakujemo številna presenečenja (sprehajalci, psi, koze,...).

Pred očmi

Matej Kucler, petek, 7. april 2017, ob 23:40

Simon je bil z mano na Veliki Martuljški Ponci v jeseni leta 2014.

Salomon družina XA

Marko Kern, torek, 4. april 2017, ob 18:33

"V vašem primeru sklepamo, da copat uporabljate ne ostrih skalnatih podlagah, za kar priporočamo nov model XA enduro, ali za še zahtevnejše terene copate iz X-alp linije."

Hvala za odziv. Žal povsem narobe sklepate; te copate uporabljava izključno samo na lepih gozdnih poteh (Sv. Jošt nad Kranjem), kjer ni nobenih ostrih skalnatih podlag. Problem je, ker je novi podplat občutno manj vzdržljiv kot tisti izpred 5 let (oboje na XA 3D), pa tudi tisti ni bil ravno vzdržljiv. Prosim za odgovor.

Pred 15+ leti ste imeli (Contagrip) podplat iz enega kosa. Tisti podplati so pa zdržali vse živo.

Salomon družina XA

Franci Savenc, torek, 4. april 2017, ob 17:42

Hvala za komentar! Vsako mnenje in komentar zelo cenimo in ves čas poskušamo izdelke izpopolniti.
Podplat je definitivno eden izmed najpomembnejših delov trail tekaškega copata, zato ogromno pozornosti in razvoja posvečamo izpopolnitvam Contagrip podplata. V preteklih letih smo naredili ogromno na izboljšavi oprijema na spolzkih podlagah in znižanju teže, obenem pa poskušali ohraniti vzdržljivost.
Kot ste sami ugotovili je bil model XA pro v preteklih letih deležen kar nekaj sprememb, predvsem v smeri povečanega udobja in nižje teže. Za bolj zahtevne uporabnike pa smo dodali kar nekaj novih čevljev, ki lahko še bolje zadovoljijo specifične želje uporabnikov.
V vašem primeru sklepamo, da copat uporabljate ne ostrih skalnatih podlagah, za kar priporočamo nov model XA enduro, ali za še zahtevnejše terene copate iz X-alp linije.
Upamo, da smo odgovorili na vaše vprašanje.
Lp
Ekipa Salomon Slovenija / Dodal Urednik

Salomon družina XA

Marko Kern, torek, 4. april 2017, ob 16:17

Imam XA PRO 3D GTX copate. Že druge po vrsti. So zelo stabilni, oprijem noge je naravnost odličen. Potrebno pa je poudariti tudi minus točke. Glavna in ogromna minus točka so podplati!

Copati (konkretno podplati) niso robustni. Guma je sestavljena iz manjših in tanjših delov, kar pomeni, da ima na grobem terenu kratko življensko dobo. Copati tako sploh niso namenjeni za skalnat teren ali grušč, prav tako ne za neurejene poti, kaj šele za izven poti. Copati so namenjeni za lepe poti in lokalne gozdne hribčke okoli mest. Če bi s temi copati ponovil turo z objavljene reklame, so copati po eni sami taki turi zaradi uničenih podplatov primerni samo še za odpad.

Prejšnji copati so me ob občasni rabi na lokalnem hribu držali nekaj let (4 leta po spominu), odpovedal je podplat, ki je razpadel. Ravno danes pa sem preveril podplat dobre pol leta starega copata in razočaran opazil, da že konkretno razpada. Nato sem preveril še pri Marijani, ki je nov model copat (tudi ona ima že druge) uporabila točno trikrat (enkrat Jakob in dvakrat Jošt), podplat pa že razpada. Če tole bere kakšen Salomonov človek, prosim za odgovor. Copati niso ravno poceni.

Smetišče na Pohorju

Tone Škarja, torek, 4. april 2017, ob 09:34

To je pa čisto "po naše". Raje še tak kup gnoja, da je le pod preprogo. Niso krivi packi, ki puščajo svoj podpis v naravi. Niso krivi tisti, ki bi morali vsaj okolico cest in poti čistiti. Kriv je gospod Franc Jesenek, ki nam nastavlja ogledalo, pa s podobo v njem nismo zadovoljni. - Zahvalite se mu, ne pa ga grajati! - T.

Festival

Žiga Rozman, ponedeljek, 3. april 2017, ob 12:13

Vidim zdaj, hvala za odgovor.

Iz vrtoglave stene

Iztok Snoj, četrtek, 30. marec 2017, ob 22:55

Petčlanski družini, od prvega do petega izrekam priznanje, da so uspeli v teh razmerah in okoliščinah ostati celi in nepoškodovani ...

Festival

Gregor Kresal, sreda, 29. marec 2017, ob 17:48

Slovenska premiera filma bo naslednji teden v Kinodvor.
Podrobnosti bodo objavljene v kratkem.

Festival

Žiga Rozman, sreda, 29. marec 2017, ob 13:42

Morda kdo ve kje bi se dalo videt film (po možnosi v Sloveniji oz na spletu)?

Ali ponoči

Matej Kucler, nedelja, 26. marec 2017, ob 22:20

Ker sem kmet in imamo doma veliko kmetijo moram samo tole reči. Oni proti nam kmetom so vedno izgubili, boli jih, ker jim nikoli ne uspe nič in na koncu izpadejo kekci.

« Prejšnja stran | Število komentarjev: 9538 | Stran 1 od 477 | Naslednja stran »
eXTReMe Tracker