Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Komentarji

Nov plezalni center

Primož Auersperger, ponedeljek, 11. december 2017, ob 18:23

Za omenjene nove plezalne centre (Koper, zdaj Maribor) v Sloveniji je značilen čudaški odpiralni čas med vikendi. Pa menda ne spimo vsi do dveh, treh popoldne? Tako bomo kar ostali v PCLj (odprto od devete ure) in v Gradcu, BoulderClub (odprto od desete ure).

Kredarica

Matej Kucler, sobota, 9. december 2017, ob 09:48

Za vse je dovolj prostora.

Oprema ne pomaga

Matej Kucler, sobota, 9. december 2017, ob 00:32

Pretekli vikend, poskus na Storžič, o cepinu, derezah ne bom, ker to vedno sodi poleg. Do Kališča ni blo problemov, saj jih tudi nikol ni razen, da ob povratku ene parkrat na rit padeš...derezice prav pridejo povsod........naprej ko sem videl dodobra zasnežen Storžič pa niti nisem poskušal, zavil na Bašeljski vrh, na vrhu v zavetju nekaj pojedu in se kmalu vrnil nazaj proti dolini. Tak da, sem pa na Storžiču pozim že večkrat hodil, tud sončni zahod in po zasneženi Kramarjevi smeri. Med vsemi mi je najtežji zimski Jalovec. Enkrat se na greben obrnil, malo preveč je pihalo in me tud prepihalo skozi dobra oblačila. Lahko bi šel do vrha, ampak nisem hotel tvegat, ker je že sam sestop po 60° naklonini zahteven in nikakor se nebi mogu prvoščit, da me zažne zebst.... Varno se vrnil in je že prišel čas, ko se v zimskih razmerah spet podal na vrh, pa ni nič pihalo in dobre razmere so bile, nobene megle in dobri razgledi.

Dokler ni razmer je bolje it na lažje hribe.

Grmada, Tošč in Jakob

Igor Pavlič, četrtek, 7. december 2017, ob 14:37

Jože ja, do srede osemdesetih je bil iz Podlipe mimo Kajndola do Smrečja še makadam, v času vožnje šolskega avtobusa celo enosmerni promet. Od Kasarne na Smrečju je pa po spodnji cesti pa še vedno makadam.

40 let

Tone Škarja, torek, 5. december 2017, ob 08:02

Čestitam za film, dosežke in spomine ne velike alpiniste!

Grmada, Tošč in Jakob

Matej Kucler, nedelja, 3. december 2017, ob 23:37

Šentjošt-Smrečje je asfaltirano

Grmada, Tošč in Jakob

Igor Pavlič, nedelja, 3. december 2017, ob 20:33

A sem mogoče Polhov Gardec omenjal? Od Šenjošta do Smrečja je pa še nekaj makadama. V mislih imam cesto čez Horjul in Vrzdenec. Iz Podlipe so popolnoma obnovili srednji makadamski del ceste do Rovt, od km 1,250 do km 3,820 (7 km je dolga vsa cesta).

Grmada, Tošč in Jakob

Matej Kucler, petek, 1. december 2017, ob 11:45

Igor Polhov Gradec-Ljubljanica, smer Šenjošt ni v celoti asfaltirano, manjka 1km asfalta.

Grmada, Tošč in Jakob

Jože Šolar, sreda, 29. november 2017, ob 20:28

Šele zdaj asfalt, ko ste jemali pravopis pa še makadama ni bilo do šole, a ne Igor?

Silvo, hvala za lep opis!

Grmada, Tošč in Jakob

Igor Pavlič, sreda, 29. november 2017, ob 15:05

Da seveda, greš iz Ljubljane čez Podutik ter Dobrovo do Horjula, potem pa na Šenjošt, dva km makadama in do Rovr recimo, nazaj pa mimo Kasarne (gostilna)v Podlipo in čez Ligojno do Horjula proti Ljubljani. V Praprotnem brdu, blizu izvirov Sovre imam pa vikend. Vmes je pa polno tudi makadamskih cest, neo so pa ravnokar asfaltirali!

Grmada, Tošč in Jakob

Matej Kucler, sreda, 29. november 2017, ob 14:35

Lepo je v našem hribovju, živim na odprtem, imamo res lepo tukaj gor in veliko priložnosti za pohode, kolesarjenje. Vabljeni, da pridete tudi na zahodni del Polhograjskega hribovja. Zlasti poleti se da narediti s kolesom lepo krožno turo po asfaltni cesti. Ljubljana-Dobrova-Horjul-Suhi dol tu zavijete desno proti Planini nad Horjulom, po kilometru, pri prvi hiši, levo mimo kapelice se spustite v smeri Setnika-Zaloga in naprej proti Polhovemu Gradcu. Asfalt je vseskozi, so pa tudi še druge ceste primerne za gorsko kolo.

EUMA

Igor Pavlič, ponedeljek, 27. november 2017, ob 22:30

A to je kot FIFA in UEFA?

Koliko

Matej Kucler, ponedeljek, 27. november 2017, ob 13:56

Glaven je užitek ne glede na opremo.

EUMA

Borut Kantušer, ponedeljek, 27. november 2017, ob 07:58

Kaj pa UIAA ?

Skrita Korita Bistrice

Metod Škarja, sobota, 25. november 2017, ob 14:39

Izjemno!

Kofce in Veliki vrh

Matej Kucler, petek, 24. november 2017, ob 09:13

Lepo je je na grebenu Košute, ko je sneg, bi pa še rad napisal, da do Kofce gore so hodil brez zimske opreme, kar pa se je meni zdelo pretvegano. Popoldne, ko se je pooblačilo pa so stopinje postale ledene. Tud pod grapo, ko gre pot prečno navzdol je bilo trdo.

Skrita Korita Bistrice

Vid Pogačnik, četrtek, 23. november 2017, ob 23:43

To si pa res lepo opisal, Janez! Hvala za prispevek!

Kar pa zadeva odpiranje takih področij za množice, imam jaz malo pomislekov. Dovolj je bilo. Dovolj vseh teh klinov, jeklenic in markacij, samo zato, da nekateri lahko malo potolažijo svoj ego. Zadnjič si pisal o novi ferati v Triglavskem narodnem parku, pa se nisem oglasil. Pa naj bo tokrat za oba prispevka ;)

Spomnimo se lepe geste Tineta Miheliča, ki v svojem vodniku o Julijskih Alpah menda na željo domačinov iz Bohinja ni opisal lovskega pristopa iz Ukanca na Pršivec.

Vseeno pa mislim, da ni bojazni, da bi tvoj čudoviti opis Korit Bistrice v sotsko privabil množice. Tako da - še enkrat iskrena hvala!

Lep pozdrav,
Vid

Ferata Ožarjeni kamen

Igor Pavlič, sreda, 22. november 2017, ob 23:29

A to bo zastonj ali bo za plačati? Kaj pa nadaljevanje, do vrha Pršivca recimo ali do Črnega jezera?

Ferata Ožarjeni kamen

Primož Zupančič, torek, 21. november 2017, ob 10:19

Ampak ime je pa rahlo neposrečeno...

Dodatek

Luka Murn, torek, 21. november 2017, ob 09:47

Če je za verjeti novozelandskemu portalu ClimbNZ, je Vanja Furlan januarja 1994 splezal novo smer v južni steni Mt. Cooka - prav tako poimenovano Slovenska smer.

http://climbnz.org.nz/nz/si/aoraki/mt-cook-range/aoraki-mt-cook/aoraki-mt-cook-low-pk/south-face

Smer je označena s številko 8.

Sicer pa sem steno Carolina videl v živo in je še bolj impresivna, kot na fotografijah - in res polna serakov. Vse čestitke fantom za drzne spuste!

« Prejšnja stran | Število komentarjev: 9701 | Stran 1 od 486 | Naslednja stran »
eXTReMe Tracker