Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ruski vremenarji kakajo v 2600-metrski prepad

Slovenske novice: Visokogorsko stranišče v Sibiriji je bilo izbrano za najstrašnejše.

Obisk stranišča je lahko prava pustolovščina, še posebno po uživanju eksotične hrane in pijače. Včasih pa ga lahko primerjamo celo z adrenalinskim športom, še posebno če obiščemo stranišče vremenske postaje v oddaljenem Kara Tjureku v Altajskem gorovju. Tam bodo naši drekci leteli v vrtoglavih 2600 metrov globok prepad. Večinoma ga uporablja osebje postaje, ki jo enkrat na mesec obišče poštar, ta prevzame podatke o vremenu, in helikopter, ki vsako pomlad pripelje sveže zaloge hrane, vode in lesa za peč.

Še brez nesreče
Pri obisku tega nenavadnega veceja na štrbunk moramo biti zelo previdni, sploh če imamo vrtoglavico. K sreči vse od leta 1939, odkar postaja deluje, še ni bilo nesreče. Je pa medtem postalo to oddaljeno in izolirano postajališče prava meka za ljubitelje ekstremnih opravljanj druge potrebe. Nedavno so toaleto celo postavili na prvo mesto med najbolj ekstremnimi straniščnimi doživetji. S tem je celo premagala slovito stranišče v Swiss Horn Gold Palaceu v Hongkongu, ki je sestavljeno iz treh ton zlata in so ga delali več let. Doslej je za najbolj strašljivo veljala mehiška toaleta v 15. nadstropju stavbe v Guadalajari. V bistvu stojimo na steklu, ko zremo v globino in polnimo cevi. Kljub temu pa so si strokovnjaki v opravljanju potrebe v skrajnih razmerah enotni, da je najbolj strašljiv vece v Altajskem gorovju, še posebno ob jutranji megli.

Predstavnik medijske hiše Interfax, ki je sestavila omenjeni seznam, je povedal: »Stranišče je skoraj gotovo eden izmed najmanj dišečih prostorov, vendar obstajajo kotički sveta, kjer ga ljudje spremenijo v nekaj resnično posebnega. Tale sibirska toaleta je tako strašna, da se nanjo navadimo šele po nekaj letih uporabe.«

A. P.

 29.11.2013


Wikipedia - Vremenska postaja Kara Tjurek ... najvišja meteorološka postaja v Rusiji - 2596 m

Podkat.ru: Reportaža o življenju meteorologov na Altaju

1 komentarjev na članku "Ruski vremenarji kakajo v 2600-metrski prepad"

Jaka Ortar,

Neverjetno, toda resnično, pod kakšno novinarsko govno se je podpisal ta Anonimni Pisec.

1) Sem preveril na svoji fotki http://shrani.si/f/2Y/iU/1IPil42Q/karaturek.jpg, kje leži opevani WC, na prosto dostopnih svetovnih zemljevidih in satelitskih posnetkih pa lahko vidite, da ni nobenega prepada.

N50.031738° E86.451185°

2) 2596-2600 = -4

Torej njihov "izmet" pristane niže od morske gladine?

3) GoogleTranslate opravi boljšo nalogo kot "novinar" A.P. - pri podelitvi strašno laskavega naslova seveda ni bil odločilen prepad ampak lega na veliki nadmorski višini.

No, saj tudi pri nas bi pred leti najvišja postojanka skoraj potolkla ta neverjetni dosežek Rusov, pa še večji prepad je bil pri nas in več ljudi se je zvrstilo tam - malodane vsak, ki je hotel biti "pravi Slovenec". Ker se stranišče zdaj (v skrbi za okolje) prazni v dolino, verjetno nismo več konkurenčni pri tej nagradi.

Glede na do sedaj prebrane poobjave iz Slovenskih novic predlagam, da se prihodnjo leto tudi sami prijavijo na to "tekmovanje za najstrašnejše stranišče"; z veseljem bi jim namenil svoj glas.

P.S.: "Večinoma ga uporablja osebje ... in helikopter?"

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije