Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladi na orientacijskem pohodu

Obalno PD Koper: Na lepo sončno soboto, 16. decembra, se je zbralo ...

... 49 udeležencev, učenk in učencev ter staršev - iz štirih šol, ki jih povezuje MO Koper, - na tradicionalnem orientacijski pohodu Mladinskega odseka Obalnega planinskega društva Koper, ki je bil letos v znani vasici Hrastovlje in njeni okolici. Orientacijsko tekmovanje se je pričelo ob 9. uri, zadnja skupina pa je v cilj prišla ob 14. uri.


 Na prijetno preživeti dan, jih bo spominjal posnetek ob Šavrinki, kipu domačina kiparja Jožeta Pohlena in edinstveno cerkvico v ozadju. Foro: Jasmina Pištan

Mlade planinke in planinci so se tekmovanja lotili z vso resnostjo, tako kot mladi to znajo. Niso imeli časa uživati v jesensko bogato obarvani naravi, saj so se morali skoncentrirati na pravilno gibanje in zapisovati zastavljene jim naloge, a bilo je vse sproščeno in zabavno. Najmlajši so prehodili 3,5 km, starejši pa kar 10 km. Na poti pa so jih čakale kontrolne točke, kjer so pokazali svoje znanje o kulturni in naravni dediščini teh prelepih, znamenitih istrskih krajev.

Najbolje so se odrezale skupine iz OŠ Elvire Vatovec iz Prad in OŠ Dekani, nič manj pa niso bili prizadevni udeleženci iz drugih šol.
Druženje so zaključili s podelitvijo priznanj in ugotovitvijo, kako lepo je preživeti soboto v pisani naravi in ne v trgovskem centru, polnem kiča. Starši pripeljite otroke, da se navadijo uživati v neizmernem bogastvu narave skupaj z vami in svojimi vrstniki!

Maruška Lenarčič

 ...11.2013

02.12.2013

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije