Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Divja mačka na Stahovici

Slovenec (1933): Kamnik, 7. dec.

Kamniški lovci imajo zopet nemajhno senzacijo: v lovskem revirju g. Karla Sossa v Stahovici je ustrelil g. Miloš Kelih lepo divjo mačko, ki meri z repom 85 cm in je 5 kg težka.
V Kamniških planinah je divja mačka zelo redka divjačina, saj nihče ne pomni, da bi jo že kdaj zasledili. G. Miloš Kelih je prišel do redkega lovskega plena čisto slučajno: zvedel je, da je v gozdu neka zver raztrgala dva zajčka in sc zadovoljila samo s tem, da ju je načela in izpila kri. Stopil je v gozd in kmalu so psi prepodili divjo mačko, ki se jim je obupno postavila v bran. Psi so stali pred njo brez moči in se niso upali v bližino njenih ostrih krempljev. Divja mačka je pošastno sikala in obupno iskala rešitve pred trojico psov, ki so prežali na njo. Lovec je nekaj časa opazoval neenaki boj, potem pa je iz daljave kakih 35 korakov pogodil redko zver v glavo.
Kakor bi človek sodil, so postale Kamniške planine nekak eldorado za redko divjačino, ki se pojavi zdaj tu, zdaj tam, v veliko jezo lovcem pa skoraj vedno samo v osamljenem eksemplarju. Poleti medved, v jeseni merjasec, zdaj pa nazadnje še divja mačka.

Slovenec, 8. december 1933

 

 08.12.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije