Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Fotoalpinski koledar »Iz naših krajev«

Jutro (1933): Čez deset dni bomo že imeli Izdajo za leto 1934!

Fotoalpinski koledar »Iz naših krajev« si je že lani utrl pot in bil navdušeno sprejet, letošnja izdaja pa bo še lepša in popolnejša po sodbi strokovnjakov. Blok bo imel obliko 18 krat 34 cm in ga bo krasilo 53 novih umetniških fotografij, ki bodo tiskane na finem brezlesnem papirju v bakrotisku iz izdolbenine (Kupfertiefdruck). Dasi je že lanski koledar našel pot celo v Bagdad in Peking pa tja do Argentine in Londona, bo letošnjemu pot še bolj uglajena — vsak it vod bo opremljen z besedilom v štirih jezikih.
Koledar bo s tem dobil nekako mednarodno lice; tega se zavedajo tudi inserenti, ki so upravičeno zahtevali tudi besedila oglasov v tujih jezikih. Dasi je koledar alpinski, vendar vsebuje tudi slike drugih pokrajin. Slike, ki so krasne umetniške priloge, so odtisnjene v štirih barvah. Letos je zastopana še samo Dravska banovina, prihodnje leto bodo pritegnjeno še druge banovine, tako da bo ta koledar

»Iz naših krajev« postal eden naših najreprezentativnejših propagandnih činiteljev. Z umetniškimi fotografijami so sodelovali poleg že znanega fotoamaterja Cveta Šviglja še Joža Kunaver s krasnimi motivi ter že lansko leto sodelujoči Fran Rebernak, Marko Frlan in France Avčin. Nanovo prispevajo slike Bronio Skakerne, Lucijan Berjak, Vital Mlejnik in Ivo Bole, čigar posnetek Jalovca je eden najkrasnejših motivov tega našega očaka.
Koledar se bo dobival po ljubljanskih knjigarnah in bo veljal letos samo 30 dinarjev (lanska izdaja 38 Din!), dasi je oprema in izdelava še lepša in popolnejša. Izdelala ga je naša renomirana »Delniška tiskarna« s samimi domačimi močmi. Mislimo, da je dovolj priporočila za to umetniško naklado, če se nahajajo med naročniki celo inozemci na Dunaju in drugod.
Lanskim naročnikom ni treba ponovno naročati. Direktna naročila je poslati po dopisnici samo na naslov: Alpinski koledar »Iz naših krajev« (g. Cveto Švigelj) Ljubljana, Dalmatinova ulica 11, III. nadstropje. Letošnja naklada se plačuje po priloženih položnicah, ki nosijo pečat: »za koledar 1934«. Čez nekaj dni bo koledar izšel — naš ponos je, — naročite ga, obenem je tudi najlepše in najcenejše darilo!

Jutro, 19. november 1933

 

19.11.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije