Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreča na Vrtači

Slovenec (1913): V nedeljo, dne 26. oktobra, sta hotela gospoda Rudolf Wiedauf, uradnik pri deželni zavarovalnici, in bančni uradnik Hubert Jaric, sin celovškega trgovca Jarica, napraviti turo na Vrtačo, in sicer sta hotela preplezati nevarno severno steno.

Jaric ni bil prav razpoložen in se mu ni zljubilo v raztrgane stene Vrtače. Pustil je tovariša samega in mu razložil to in ono o tej turi. Wiedauf je bil baje dober turist in z vsem potrebnim za turo opremljen. Ker pa se do ponedeljka popoldne ni vrnil, je Jaric slutil nesrečo in povzročil vse potrebno za rešilno ekspedicijo.

Že v ponedeljek na večer je odšla iz Borovelj ekspedicija štirih hribolazcev in dveh orožnikov. Tudi gospod polkovnik pl. Eickhardt 4. domobranskega polka v Celovcu je dovolil vojaško ekspedicijo, obstoječo iz dveh častnikov in več mož, ki je odšla v sredo preko Borovelj. G. Hubert Jaric se je podal v ponedeljek zvečer v spremstvu več gospodov na Vrtačo preko Bistrice. V noči od 28. Na 29. je našel Jaric ponesrečenega tovariša v skalovju mrtvega, vsega razbitega.

Slovenec, 30. oktober 1913 

 30.10.1913

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije