Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

3. razstava

PD Tolmin: ... fotografske skupine, ki jo bomo odprli v sredo, 2. oktobra, ob 19. uri v galeriji rotunda SNG Nova Gorica


PD Tolmin  29.09.2013

Fotografska skupina Planinskega društva Tolmin je pod mentorstvom zlatega odličnika FIAP Rafaela Podobnika uspešno prehodila pot od ustanovitve leta 2008 do vpisa v Fotografsko zvezo Slovenije letošnjega leta. Čeprav deluje v društvu, kjer je na prvem mestu dokumentarnost, se ne omejuje na planinsko motiviko in vseskozi daje prednost izrazni fotografiji. Prelepa Tolminska, čustvene Tolminke in puntarski Tolminci so dočakali priložnost, da lepoto, misli in čustva izražajo z umetniško fotografijo.
Pred nami je 3. razstava Fotografske skupine, ki po izrazni moči dosega in v vrhovih presega državni nivo. Avtorice in avtorji uspevajo, da fotografski dokument nadgradijo z občutki, čustvi, razpoloženji, asociacijami, dvoumnostmi, refleksijami, vzgibi srca. Pozna se, da je kar nekaj članov že pred ustanovitvijo skupine prijateljevalo s fotografijo. Počasi pa se bomo morali sprijazniti tudi z mislijo, da elektronska temnica In vsesplošna računalniška opismenost omogočata hitrejši razvoj od klasične kemične temnice. Naj bo kakor koli, Primorci smo veseli novega fotografskega središča. Mirno lahko rečemo, da je tolminska izrazna fotografija po premoru ob prelomu tisočletja ponovno vzcvetela. Naj cveti naprej, saj to občinstvo želi, pričakuje in zahteva.
Rafael Podobnik, EFIAP/g 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije