Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vladar na daljšem lovu v Kamniški Bistrici

Jutro (1933): Kamnik, 18. avgusta 1933

Našemu vladarju se je Kamniška Bistrica zelo priljubila. Pretekli ponedeljek je spet pohitel v bistriško kotlino na daljši oddih in prijetno lovsko razvedrilo. V opoldanskih urah je prispel v Bistrico, kjer je ostal dva dni in pol. V njegovem spremstvu sta bila samo dvorni maršal in pa ravnatelj dvornih lovišč šumski svetnik inž. Ciril Dimnik.

Nj. Vel. kralj Aleksander je v času svojega bivanja v Bistrici napravil več lovskih izletov v okolico Kamniške Bistrice.
Vreme je bilo izredno lepo, kakor pri prvem lovu. in vladar je ponovno izrazil svojo zadivljenost nad lepoto bistriške doline. Nj. Vel. kralju Aleksandru se tudi to pot ni izneverila lovska sreča. Ustrelil je štiri gamse in prav lepega srnjaka. Na svojih lovskih izletih se je naš vladar ljubeznivo in prav po domače pogovarjal z lovskimi čuvaji, ki so ga spremljali na stojišča.
Pri odhodu jim je podaril za uspeli lov lepo nagrado. V sredo zvečer se je vladar okrog pol 21. vrnil iz Kamniške Bistrice na Bled. Dvorni avtomobil je pasiral Kamnik ob 21.

Jutro, 19. avgust 1933
 

19.08.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije