Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova smrtna nesreča v planinah

Slovenec (1933): Ljubljana, 17. avgusta 1933
Nesreča podi nesrečo, bi človek lahko dejal, tako hitro se vrste letošnje nesreče na gorah.

Ni se še poleglo razburjenje, že pretresa nova tragična nesreča vse planince. V sredo popoldne se je v triglavskem pogorju smrtno ponesrečila 17 letna Inge Hermannova, gojenka konservatorija iz Bratislave na Češkoslovaškem.
Mati ponesrečenke je pred kratkim prišla iz Bratislave na počitnice v Slovenijo. Ustavila se je v Tržiču pri sorodnikih Malijevih, znanih industrijalcih. Mati ponesrečenke ga. Marija Hermannova je namreč rojena Tržičanka in prav tako je bila v Tržiču rojena ponesrečena Inge in brat dvojček Hugo.

Na praznik sta odšla s svojim bratrancem dr. Diesmanom, odvetnikom v Kairu, na daljšo turo v triglavsko pogorje. Spočetka so hoteli iti na Triglav, kasneje pa so si premislili ter izstopili šele na postaji Gozd-Martuljek ter se lotili Stenarja. Razmeroma težko turo so srečno končali in se vračali kar najboljše volje nazaj v dolino. Na poti čez Kriške pode pa se je zgodila nesreča, ki je ni nihče pričakoval. Bilo je okrog pol 5, ko je Inge prijela za precej veliko skalo ter se hotela povleči naprej, ko se je skala nenadoma odtrgala in nesrečna Inge je padla z glasnim krikom znak nazaj. Dasi ni padla globoko je bil padec vendar smrten. Udarila je s temenom ob skalo in si prebila lobanjo. Brat in bratranec sta takoj priskočila, toda hitro sta spoznala, da Ingi ni mogoče pomoči. Smrt je nastopila takoj.

Ves prepaden je prišel zvečer dr. Diesman v Mojstrano ter poiskal nosače, ki naj bi ponesrečenko prinesli v dolino. Sporočil je strašno nesrečo materi in drugim sorodnikom, ki so se davi odpeljali v Mojstrano.
Ob 6 zjutraj pa je odšla na Stenar ekspedicija, katere so se udeležili reševalci Potočnik, Košir, Volavec in Polda. Najbrž se jim bo posrečilo, da bodo prenesli truplo ponesrečenke še nocoj v dolino.

Slovenec, 18. avgust 1933

 

18.08.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije