Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Voglu rekordna poletna sezona

Gorenjski glas - Andraž Sodja: Do 11. julija so na Vogel prepeljali že več kot 25 tisoč obiskovalcev, kar je rekord, pripravili pa so tudi številne novosti.

Vogel – »Letošnja sezona je po obisku maja, junija in julija rekordna. Do 11. julija smo prepeljali že več kot 25 tisoč obiskovalcev, kar je 12 odstotkov več kot lani. Do konca avgusta pričakujemo še več kot 35 tisoč obiskovalcev,« je povedal predsednik uprave Žičnic Vogel Boštjan Mencinger.

Kot še pojasnjuje Mencinger, se Vogel letos ponaša s številnimi novostmi, tako so konec junija odprli kolesarski park, ki so ga uredili lani jeseni. Poleg tega so že lani v sodelovanju s Triglav­skim narodnim parkom in Turizmom Bohinj pripravili tematsko učno pot, v prvem tednu julija pa so odprli tudi informacijsko točko Triglavskega narodnega parka. Na Voglu so v sodelovanju z Gorenjskim muzejem pripravili tudi razstavo o lanskih arheoloških izkopavanjih, razstavo fotografij Petra Strgarja o rastlinstvu in živalstvu tega območja, v kratkem pa bodo odprli tudi manjši botanični vrt. Letošnja novost je tudi možnost poroke na Voglu, pri čemer so se pripravljeni prilagoditi tudi posebnim željam: »To ponudbo smo vzpostavili šele junija, tako smo bili že nekoliko pozni, zato na to ponudbo računamo bolj jeseni ali prihodnje leto. Čar poroke na Voglu pa je predvsem v prelepih razgledih in čistem zraku,« pravi Mencinger in dodaja, da Vogel posluje dobro in uspešno poplačuje kredite, tako so skoraj polmilijonski del kredita odplačali ravno junija, vse kredite iz preteklosti pa bi po besedah predsednika uprave lahko vrnili v dveh do treh letih. »Razdolževanje bo v prihodnjih letih še naša prioriteta,« pravi Mencinger in dodaja, da bodo potem lahko načrtovali nove investicije. To so želeli že sedaj in so se z nekaterimi bankami pogovarjali o možnosti reprogramiranja kreditov, vendar so bile po Mencingerjevih besedah zahteve bank neživ­ljenjske.

Andraž Sodja

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije