Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Analiza lavinskih nesreč

GRS Kamnik: ... na področju Kamniških Alp za leto 2013
Na tem mestu bi radi opravičili tudi Boštjana Griljca, ki je bil omenjen kot žrtveno jagnje ...

Spoštovane planinke in planinci,
potrudili smo se in naredili analizo intervencij, ki so bile posledica snežnega plazu v letošnji zimski sezoni. Povzetek obeh intervencij bo objavljen tudi v biltenu avstrijske lavinske službe, ki izzide vsako leto in za katerega je pripravila podatke vseh letošnjih nesreč v snegu ekipa Mihe Pavška iz NH - WF.
Fantje so se res potrudili in upam, da bomo lahko že v letošnjem letu pridobili še kakšno lavinsko postajo kot je na Zelenici. Zelo dobrodošla bi bila na področju Kamniško - Savinsjkih Alp.
Podrobno poročilo bo po besedah Mihe Pavška izšlo v mesecu avgustu in ga takrat v celoti objavimo.

Na tem mestu bi radi opravičili tudi Boštjana Griljca, ki je bil omenjen kot žrtveno jagnje v zapisu Igorja Jenčiča, Žmavčarji. Boštjan Griljc je izkušen gorski reševalec in inštruktor. Besedilo pa je na spletu DGRS Kamnik samo objavil, avtorja besedila sva Franc Miš in Matjaž Šerkezi v imenu DGRS Kamnik in za njim še vedno stojiva, dobronamerno.

Drži pa, da je v zapisu Igorja Jenčiča kar nekaj stvari s katerimi se lahko strinjamo, enako v komentarjih pod besedilom. Upam, da nam v prihodnje uspe, da stvari dobijo svoje pravo mesto in da smo se iz napak vsi skupaj nekaj naučili.

Kot je bilo že omenjeno v enem izmed naših besedil na spletu:
Bodimo odgovorni, hodimo odgovorno! Resnično je škoda vsakega življenja, ki se izgubi zaradi objestnosti in nepremišljenosti.

Člani DGRS Kamnik Vam želimo lepo poletje in varen korak na planinskih poteh.

Pripravil: Matjaž Šerkezi, tajnik
Franc Miš, predsednik

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Analiza lavinskih nesreč"

Igor Jenčič,

Zelo sem vesel, da so odgovorni na DGRS Kamnik moje pripombe vzeli dobronamerno in jih upoštevali pri pripravi analize nesreč, kakršne pri nas doslej še nisem videl, vsaj javno objavljene ne.

Rad bi se tudi opravičil Boštjanu Griljcu, ker sem v prispevku "Žmavčarji" poudaril njegovo ime, sedaj pa berem, da ni bil on avtor tistega prispevka. Seveda takrat tega nisem vedel; res pa je, da kdorkoli bi že bil podpisan kot avtor, v nobenem primeru ni bil moj namen osebni napad, temveč zgolj ilustracija (z malce sarkazma), kako se počutiš, če te nekdo javno tako izpostavi kot so to naredili kamniški gorski reševalci s Cici & co.

Absolutno pa mi na kraj pameti ni padlo, da bi želel karkoli slabega povedati o "fantih in dekletih iz gorske reševalne službe" kar počez. Nasprotno - naj še enkrat ponovim svoj uvodni stavek - zaradi svoje požrtvovalnosti, nesebičnosti, srčnosti ter odrekanj vsekakor zaslužijo veliko spoštovanje ter zahvalo vseh, ki so jim bili kadarkoli in kakorkoli v pomoč. Če bodo svoje delo v bodoče kronali še z javno objavljenimi analizami, kakršno so tokrat napisali Kamničani, si bodo pridobili še dodatno spoštovanje in zahvalo zaradi pomembnega prispevka na področju preventive.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije