Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ljubljanski realec se je zastrupil na Črni prsti

Slovenec (1913) - Iz Bohinjske Bistrice se nam poroča:

V soboto ob 10. uri zvečer se je odpeljal iz Ljubljane sedmošolec ljubljanske realke Konstantin Kunej. V Orožnovo kočo na Črno prst je prišel včeraj zjutraj ob 8. uri in rekel, da gre v posteljo. Kunej se je v postelji zastrupil. Poleg mrtveca je ležala steklenica. Domneva se, da se je zastrupil s ciankalijem. Županstvo je takoj ukrenilo, da so štirje šli ponj. Mrtveca so včeraj zvečer ob 8. uri prenesli v mrtvašnico v Bohinjsko Bistrico. Pravijo, da je Kunej postal žrtev slabega branja.

Slovenec, 7. julij 1913


K samoumoru na Črni prsti se še piše: Ko sta minulo nedeljo dva tržaška turista prispela do slovenske koče na Črni prsti, sta našla v njej Kuneja in se nekaj časa z njim pogovarjala. Nato se je Kunej umaknil v spalne prostore v ozadju, češ, da bo nekoliko počival. Takoj se je pa zopet vrnil in zaklical: »Pomagajte, pil sem ciankalij!«
Tržačana sta priskočila, a Kunej je bil v naslednjih hipih že mrtev. Na postelji je ležala prazna stekleničica in listek s križem in naslovom samomorilčevim in njegovih staršev.

Slovenec, 9. julij 1913

07.07.1913

09.07.1913

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije