Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odstranjevanje alpske kislice

ZRSVN: ... na planini Korošica v soboto, 29. junija 2013.

Razraščanje alpske kislice ogroža nadaljno pašo in naravovarstveni pomen travišč v slovenskih planinah. Alpska kislica strnjeno preraste pašnike, ki so za pašo izgubljeni, hkrati pa se širi na naravovarstveno pomembna vrstno bogata travišča in tako oži pestrost naravnega okolja. S prostovoljnimi akcijami odstranjevanja alpske kislice želimo izboljšati kakovost in obseg travišč, izboljšati lastnosti naravnega življenjskega prostora in omogočiti ekstenzivno kmetijsko pridelavo na območju. Tako lahko skupaj ohranimo podobo krajine, ki je prepoznana in zanimiva tudi za širšo javnost.

Zbrali se bomo v soboto, 29. junija 2013 ob 800, v Podljubelju ob izhodišču planinske poti na Korošico (na parkirišču 300 pred obeležjem koncentracijskega taborišča Ljubelj).
Predvidena naravovarstvena akcija je usmerjena na območja travišč, ki predstavljajo življenjski prostor številnim rastlinskim in živalskim vrstam in imajo status varovanega območja NATURA 2000.
Naravovarstvena akcija bo potekala v neposredni okolici planinske koče na planini Korošica (1554 m), kjer se bo iz prekopane zemlje ročno pobiralo korenike alpske kislice.
S seboj imejte primerno delovno opremo in obutev (pohodne čevlje, rokavice).
Za prevoz na planino, ročno orodje, prehrano in pijačo bo priskrbel organizator. Akcija bo trajala predvidoma do 16. ure.
Prosimo vas, da svojo prisotnost na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov jurij.dobnik@zrsvn.si ali na tel. št. 03/ 426 03 45, najkasneje do srede 26. junija 2013.

Vljudno vabljeni!
Projektna skupina ALPA

26.06.2013


Foto: B. Š.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije