Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V nedeljo na pohod v topli obleki in obutvi

Delo: Kot pričakujejo, se bo spominskega pohoda na Porezen udeležilo veliko ljudi - Za varnost so dobro poskrbeli

IDRIJA, 19. marca - V nedeljo, 23. marca, bo že peti pohod na Porezen, ki ga organizirajo Planinsko društvo in krajevne organizacija ZB Cerkno, odbor Gorenjskega vojnega območja in Kosovelove brigade, v spomin na tragedijo na Poreznu v marcu 1945.

Organizatorji tudi letos pričakujejo veliko udeležbo na pohodu. Lani je bilo okrog 4000 pohodnikov, največ izmed štirih pohodov. Letos je na Poreznu približno toliko snega, kot ga je bilo zadnji dve leti, verjetno bo tudi hladno. Zato naj bodo pohodniki primerno oblečeni. Pohodnikov naj ne premami lepo in toplo vreme v dolini. Zaradi varnosti letos ne bodo pustili do vrha nikogar, ki ne bo primerno oblečen in obut.
Nekatere bolj izpostavljene točke ob poti bodo zavarovane z vrvmi, čeprav niso toliko nevarne. Vendar bo tako zagotovljena popolna varnost. V Cerknem, Selški dolini in Baški grapi bodo dežurne ambulante. Na vseh poteh bodo gorski reševalci, zdravstveni delavci in pripadniki civilne zaščite. Vsi pohodniki bodo zavarovani pri Zavarovalnici Triglav.
Ob spomeniku na vrh Porezna bo ob 11. uri krajša spominska slovesnost, ob 15. uri pa v vasi Jesenica, kjer so na Poreznu ujete borce NOV ustrelili. S cerkljanske strani je najprimernejša pot skozi Labinje, zato jo tudi priporočajo.
Gorenjski planinci se bodo odpeljali iz Kranja z avtobusom v nedeljo ob 6.30 izpred hotela Creina. Od Petrovega brda dalje bodo šli peš v spremstvu planinskih vodnikov. Udeležence pohoda opozarjajo, naj se primerno oblečejo in opremijo za kakih 6 ur dolgo hojo (očala, smučarske palice ali cepin).

JANEZ JERAM
 

  19.03.1980

Vir: arhiv planID, priredila: I. K.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije