Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Huda nesreča na Ljubniku

Jutro (1933): Škofja Loka, 27. junija 1933

V nedeljo zvečer se je po mestu raznesla vest, da je zahteval Ljubnik novo nesrečo, pri kateri je le za las manjkalo, da ni prišel ob življenje absolvent srednje tehnične šole, Ljubljančan g. Dušan Bohinc.

Imenovani je prispel z večjo družbo sredi popoldneva na vrh Ljubnika, nato pa je poskušal s plezanjem po skoro 40 m visoki, navpični skalnati steni, ki se dviga tik pod ljubniško kočo. Stena običajnim izletnikom ni opazljiva in je tudi dohod k njenemu vznožju izven vsake markacije. Mladenič, ki so ga ostali člani družbe opazovali, je steno dvakrat srečno preplezal, tretjič pa se mu je nekako sredi poti odkrušila skala in že v naslednjem hipu je odletel nesrečni fant svojih 20 m v globino. Gledalci spodaj so od samega strahu in groze kar onemeli. Vse je mislilo, da je strašna nesreča neizogibna, toda plezalec je imel naravnost neverjetno srečo, padel je na široko razraščeno bukev tako, da se je ujel med dvema vejama, kakor v precepu. To je padec toliko olajšalo, da po telesu ni odnesel nobenih znatnejših poškodb, pač pa je dobil veliko rano na glavo. Mladeniča so z vso naglico prenesli v kočo, kjer so mu iz skromnih sredstev domače lekarne SPD nudili pomoč, nato pa so ga z znatnim naporom spravili v 2 uri oddaljeno Škofjo Loko. Z večernim vlakom se je odpeljal Bohinc v Ljubljano.

Spričo pogostih nesreč, ki se dogajajo zadnje čase na Ljubniku, smo prejeli s strani škofjeloških planincev opozorilo, ki pravi, naj se drže izletniki markiranih potov in naj ne segajo po terenih, ki vodijo v opasnost. Ljubnik je izletniška točka brez nevarnosti, dostop nanj — da se tako izrazimo — je mogoč z navadnimi promenadnimi čevlji.

Jutro, 28. junij 1933

 

28.06.1933

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije