Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

12. pohod po poteh Robanovega Joža

Tematski večer Robanov Joža, 6. julij 2013 in Pohod v Robanov kot, 7. julij 2013

Turistično društvo Solčava in Celjska Mohorjeva družba prisrčno vabita na tematski večer »Robanov Joža«, ki bo v Centru Rinka v Solčavi v soboto, 6. julija 2013, ob 19.00 uri.

Na tematskem večeru bodo sodelovali člani Kulturnega društva Franc Herle iz Solčave in Alenka Veber, urednica pri Celjski Mohorjevi družbi

V nedeljo, 7. julija 2013, pa vas ob 10.00 uri vabimo na 12. pohod po poteh Robanovega Joža v Robanov kot, eno od treh znamenitih alpskih ledeniških dolin v Savinjskih Alpah (zbiranje pri kmetiji Roban med 9.30 do 10.00 ure).

Kulturni program

• 10.00 kulturni program na Robanovi domačiji (sodelujejo člani Kulturnega društva Franc Herle iz Solčave –  citrar Franci Roban, Robanovi otroci, Solčavske pevke in pevci)

• 12.30 sveta maša na Robanovi planšariji (maševal bo g. Alojzij Ternar)

• 13.00 (misli Alenke Veber, Celjska Mohorjeva družba)

Dostop: Iz smeri Luče ob Savinji sledite cesti Solčava-Logarska dolina. Pred gostiščem Rogovilec, tik pred mostom čez Savinjo, zavijete levo v Robanov Kot. Vozilo pustite na urejenem parkirišču pred vstopom v Krajinski park Robanov kot pri domačiji Roban. Na Robanovi planšariji vam bodo ponudili planšarske dobrote! Na voljo bo tudi knjiga Joža Vršnik Preproste zgodbe s solčavskih planin. Za pohod do Robanove planšarije (ura zmerne hoje) se priporoča pohodniška obutev.

Vsak pohodnik hodi na lastno odgovornost.

Dodatne informacije: TIC Solčava – Center Rinka, tel. 03/839-07-10 ali info@solcavsko.info

Pohod bo v vsakem vremenu!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije