Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski album

Slovenec: Slovensko planinske društvo v Ljubljani je izdalo v proslavo svoje tridesetletnice (1893 -1923) »Planinski album«, ki vsebuje 100 krasnih planinskih slik.

Lepi posnetki nam zaporedno predočujejo najvažnejše gorske vrhove, pokrajine in koče SPD v Julijskih Alpah, Karavankah, Kamniških planinah in v Pohorju. Albumu je priložen 32 strani obsegajoč opis slik, prirejen tako, da se ob opazovanju slik spoznavajo tudi zadevne krajine in tako uživa vse krasota naših planin. Cena 120 Din, po pošti 10 Din več.
Naroča se pri Osrednjem odboru SPD v Ljubljani, Kralja Petra trg št 2.

Vilfanova koča na Begunjšici se otvori v nedeljo, dne 17. junija, in je z vsem potrebnim preskrbljena. Odboru Planinske podružnice v Radovljici se je posrečilo, da je dobil vestno in izvežbano oskrbnico, ki jo je priporočil osrednji odbor.
Kakor znano, ima Bugunjšica najlepšo floro, ki bo gotovo privabila dosti turistov.

Slovesna otvoritev jame pod Babjim Zobom
V nedeljo dne 10. t. m. je bila slovesna otvoritev jame pod Babjim Zobom. Prometno društvo na Bledu je uredilo dohode, in popravilo pota v jami sami. Na Bledu se je zbralo veliko število izletnikov, ki so odkorakali ob 10. uri z radovljiško godbo na čelu proti Bohinjski Beli in odtod do jame. Pred jamo jo imel pozdravni nagovor g. Repé, tajnik Prometnega društva na Bledu. V imenu
Zveze za tujski promet je nazdravil otvoritvi zvezin tajnik. Nato so se izletniki podali v jamo.
Nepričakovano krasni prizori so se nudili obiskovalcem. Tudi v jami pod Babjim Zobom se nahajajo čudne tvorbe kapnikov, tu so orgije, tam prižnica,
tu gotska kapela. V sredi pota je ob levi globok, toda dobro zavarovan prepad, ki se menda še ni docela preiskal. Hvaležno delo čaka naše jamosledce! Po skoro polurni hoji je navidez konec jami, a kdo ve, ali se ne skrivajo za stenami še kaki neznani čudeži podzemskega sveta.

Slovenec, 14. junij 1923
 

14.06.1923

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije