Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

17. Spominski pohod

Spominski pohod v spomin Francetu Bajtu na Rudnico se redno izvaja od leta 1997 dalje, tokrat še sedemnajstič zaporedJanez Pikon: Člani Planinske sekcije LIP počastimo v spomin pohod Francetu Bajtu, ustanovnemu članu naše sekcije, na vrh Rudnice kamor se je rad vračal.

17. Spominski pohod

Povzpeli smo se na Rudnico (946 m) po Ivanovi poti do ozelenelih Senožet, kjer je že opaziti prebujanje pomladi. Strmo vzpenjanje proti gori se kmalu spremeni v bolj položno in prijetnejše nadaljevanje sončnega pobočja nad vasjo Brod. V nadaljevanju poti obiščemo še naravno brezno ob stezi, kjer je nekoč stala koča, ki so jo uporabljali takratni domačini - rudarji za pridobivanje rude na gori. Mimo lične drevesne kapelice se teren zravna in kmalu dosežemo razgledni vrh s klopco. Daljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okolici, zaključimo še s skupinsko fotografijo, zadovoljni zapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolino. Pohod v spomin Francetu Bajtu na Rudnico se redno izvaja od leta 1997 dalje.

France BajtDaljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okoliciZapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolinoNa priljubljeno Rudnico, razgledno goro in točko sredi Bohinja, člani Planinske sekcije LIP, počastimo spomin Francetu Bajtu, dolgoletnemu članu našega društvaOd marca do julija v skalnih razpokah Rudnice cvetijo čudoviti rumeni cvetovi zaščitenega avrikljaFrance Bajt med potjo na Rudnico

Dva mesca po smrti se je nekaj udeležencev naše Planinske sekcije prvič udeležilo pohoda v njegov spomin, ter takrat sklenili, da bo pohod vsakoleten. Predlog takratnega predsednika Jožeta Marolta smo zavestno sprejeli, tokrat že 17. Spominski pohod.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: 17. Spominski pohod

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije