Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pogrešanega ne iščejo več, plazovi so prenevarni

Slovenske novice: S helikopterjem so natančno pregledali območje Kotliškega grabna, a pogrešanega niso našli niti zaznali signala plazovne žolne.

KAMNIK – Iskalna akcija pogrešanega moškega z območja Ljubljane, ki se včeraj zvečer ni vrnil v dolino, iskanje pa se je tudi s helikopterjem nadaljevalo danes zgodaj zjutraj, je prekinjena za nedoločen čas. Pogrešani Ljubljančan naj bi odšel v Kotliški graben, kjer je velika nevarnost snežnih plazov.

Predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik je za Slovenske novice povedal: »Celotno področje, kjer naj bi se nahajal pogrešani, je bilo v dopoldanskem času natančno pregledano iz zraka, hkrati pa smo upali, da bomo v helikopterju zaznali signal plazovne žolne, a ga naši sprejemniki niso zaznali. Ker je področje, kjer iščemo pogrešanega, zaradi plazov prenevarno za klasično reševanje – torej za reševanje po tleh –, smo akcijo prekinili.«

Povedal je še, da se bo iskalna akcija nadaljevala takoj, ko se bodo razmere izboljšale in bo nevarnost plazov minila.

B. F.


Avto našli, pogrešanega pa ne

Slovenske novice  - 14.04.13: Planinec se do večera ni vrnil v dolino, niso ga našli niti z iskanjem iz zraka.

KAMNIK – V soboto so ob 20.13 v ljubljanskem regijskem centru za obveščanje prejeli obvestilo o pogrešanem planincu, ki je odšel iz Kamniške Bistrice čez Kotliški greben do bivaka pod Skuto in se do večera ni vrnil v dolino.

V iskalno akcijo za pogrešanim so se vključili gorski reševalci GRS Kamnik in policisti PP Kamnik. Ob 22.00 so avto pogrešanega našli v zgornjem delu doline Kamniške Bistrice, imenovanem Konec. Reševalci GRS Kamnik so s helikopterjem LPE preiskovali območje, vendar so zaradi teme akcijo prekinili. Iskanje se nadaljuje danes.

Zaradi velike nevarnosti plazov morajo biti reševalci previdni
Kot je za Slovenske novice povedal načelnik postaje GRS Kamnik Franc Miš, so kamniški reševalci v ranem jutru že nadaljevali iskalno akcijo, med drugim pa ponovno čakajo na pomoč helikopterja. Po sledeh, ki so jih razbrali že včeraj, naj bi pogrešani Ljubljančan dejansko odšel v Kotliški graben, kjer pa je nevarnost plazov tolikšna, da bo potrebna posebna previdnost ob iskalni akciji, zato bo ekipa helikopterja najprej iz zraka teren podrobno pregledala.

Po naših podatkih naj bi Ljubljančana gorski reševalci iskali že četrtič.

T. L., B. F.

14.04.2013


G-L: Zbirka objav o ostankih snežnih plazovih ... v Koncu (zatrep doline Kamniške Bistrice)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27691

Informacije

Informacije