Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gradnja koče na Golici

Železar: Planinsko društvo Jesenice je pričelo v letu 1981 z gradnjo nove koče na obstoječih temeljih nekdanje spodnje koče na Golici.

V letu 1981 so bila izvršena pripravljalna dela, priprava dokumentacije, montaža tovorne žičnice in zbiranje materiala.
V letu 1982 so bila opravljena naslednja dela: obnova temeljev, položitev kanalizacije, betoniranje dveh plošč, dozidava koče do ostrešja, montaža strešne konstrukcije, izdelava oken in vhodnih vrat, vzidava oken in vrat ter prekritje strešne konstrukcije z deskami in strešno lepenko.

Da smo uresničili zadano nalogo, je zasluga vseh, ki so sodelovali pri gradnji. Posebno se je potrebno zahvaliti vsem tistim, ki so s prostovoljnim delom priskočili na pomoč. Izvršenih je bilo 4500 prostovoljnih delovnih Da bi v letu 1983 dokončali kočo pod Golico, vabimo vse člane, da nam v čimvečjem številu priskočijo na pomoč, tako da bi lahko kočo odprli ob osrednji proslavi 80-letnice gornjesavskih planinskih društev, to je prvo nedeljo v septembru, oziroma 4. septembra. Delovne akcije bodo vsako soboto in nedeljo, lahko tudi med tednom. Prosimo člane, da se predhodno prijavijo na upravi PD Jesenice.

Železar, 12. maj 1983
 

Jlib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije