Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 25.02.13

Projekt Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke št. 36

Stanje: Od petka do danes je padlo 40-50 cm suhega snega, večina od sobote zvečer do nedelje popoldne. V soboto zvečer je snežilo ob zmernem vzhodnem vetru, v drugi polovici noči pa ob jugozahodnem. Novi sneg je padel na rahlo snežno podlago in se z njo ni dobro sprijel.

Na strmih pobočjih v in stenah se spontano prožijo plazovi suhega nesprijetega snega, pod veliko obremenitvijo pa se lahko sproži plaz tudi na bolj položnih pobočjih.

Napoved: Danes se bo razjasnilo in se ob jugozahodnem vetru še nekoliko ogrelo, zato se bodo na prisojnih pobočjih prožili plazovi nesprijetega snega. V jasni noči bo tam nastala osrenica, v osojah pa bo sneg ostal rahel, suh, in se bo le nekoliko sesedel. V torek se bo spet pooblačilo in popoldne začelo rahlo snežiti z zmernim severovzhodnim vetrom. Do srede zjutraj bo zapadlo 20-30 cm snega. Zameti bodo nastajali na južnih in jugozahodnih pobočjih, kjer bo sneg padel na nekoliko tršo podlago (osrenico). Nevarnost proženja snežnih plazov se bo nad gozdno mejo v noči na sredo povečala na VELIKO. Nevarna bodo vsa strmejša pobočja in njihove vpadnice.

25.02.2013

Naslednji bilten bo 27. februarja
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije