Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kanjavec 25.-27.01.13

PZS, Forum - Vanja Starčebić: V petek zvečer smo se povzpeli do doma na Komni, smučina je že bila narejena, žal pa tudi izluknjana (predvsem v spodnji tretjini) od treh pešcev.

V soboto zjutraj nas je dočakalo -15 C, v jasnem vremenu in popolnem brezvetrju smo uživajoče potegnili smučino do Koče pri triglavskih jezerih ter naprej na Prehodavce (tja je že malo pihalo). Podlaga, ki drži smučarja s 10-25 cm pršiča, ki tudi popoldan ni ojužnil.
V nedeljo smo se povzpeli na Hribarice in potem na zahodni vrh Kanjavca, 10-20 cm pršiča na trdi podlagi, le na Hribaricah in pod samim vrhom nekaj do trdega spihanih mest. Spust na Hribarice po spihanem, potem pa rahla skorja in nekaj pršiča. Nekaj vzpona na kožeh in spust do Debeli vrhom. Na prečnici nepredelan sneg in smo ta del šli posamično. Razmere za spust do pl. V Lazu so potem bile slabe: do prevala menjaje se spihana mesta (tudi je nekajkrat škrtalo pod smučmi) in zaplate pršiča (do 20 cm), pod prevalom v glavnem skorja, ki se prediva v zavojih, le zgornji del žleba je bila trda podlaga. V gozdu seveda pršič. Na planino smo pripeljale sledi enega smučarja, ki ni šel dol direktno na Blato. Sledilo je nekaj vzpona z psimi in spust po pršiču ceste. Na njej v zgornjem delu trda podlaga, potem je v spodnji polovici urejena sankaška proga, ki je omogočala smuko kot po pisti.
Smuči smo sneli 500 m pred odcepom za Voje (preveč kamenčkov), če vam jih ni žal se prismuča prav do odcepa. Po služeni cesti smo potem peš šli do Stare Fužine ter s taksijem do Koče pri Savici. Na turi smo uživali: Željko, Jasminka, Alan, Rene in Vanja

29.01.13, 23:45
Forum: Stanje v gorah :: Zimske razmere v gorah

 

1 komentarjev na članku "Kanjavec 25.-27.01.13"

Franci Savenc,

Objavil v torek, 29. januar 2013 ob 23:45; do naše objave 30.01.13, 14:02 = ogledov: 40

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije