Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V dolini Cogne

Akademski AO - Sašo Gjergjek:  V nedeljo in ponedeljek sem s kolegoma, Chrstianom in Olegom, plezal zaledenele slapove v dolini Cogne v Italiji.

Dolina Cogne je stranska doline Aoste in premore obilico slapov. Res ogromno. Za vsakega nekaj, od kratkih do 600 metrskega Cold Couloarja. Dolina je v nacionalnem parku Gran Paradiso. Zaradi geografskih posebnosti je mrzlo in ni veliko snega, primerjavi s Chamonixjem in Švico, kar pomeni idealne razmere za ledolomilce. Posledično je kar precej gužve, ogromno Angležev, ki pridejo za cel teden, valda Francozi in Švicarji (za njih je to totalen džabe) in vodniki iz Chamonixa, kjer trenutno zaradi veliko snega razmere niso najboljše.

V nedeljo smo stisnili 350 metrsko grapo z ledenimi skoki, vse v okvirju WI3+. Dolg dostop, gužva in abzajl sta bila razlog, da smo se privlekli od avta šele ob 8. uri zvečer.

V ponedeljek smo pa zlezli Cascade de Lilaz, 15 metrov dostopa in pet raztežajev ledu z vmesnimi sprehodi med kaskadami. Zanimiva scena, ker plezaš v kanjonu. Tudi tukaj težave niso presegle WI3.

Za plezalce je dobro poskrbljeno, hoteli in penzioni premorejo sobe za sušenje, razstavljeno robo in plakate. Tak, da scena je prava, za jest in pit pa odlično. Tudi lokalci so prijazni. Skratka odlično. ...

  22.01.13, 23:39

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije