Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohodi jeklarjev tudi prihodnje leto

Večer, Koroška: Vodniki, ki nadaljujejo tradicijo železarskih, zdaj jeklarskih planinskih pohodov, so zadovoljni z letošnjo sezono, saj so uresničili zastavljeno, pohodov pa se je udeležilo 640 ljubiteljev gora z Raven na Koroškem, Jesenic, iz Štor, Lesc in Krope.

V 43. sezoni planinskih pohodov so se zvrstili štirje pohodi, na Osankarico, k Bohorskim slapovom, na Porezen in Rutarski Vršič, slednji je bil že 135. pohod po vrsti. Pohodniško dejavnost, značilno za nekdanje Slovenske železarne, zdaj podpirata predvsem največji podjetji iz skupine SIJ - Slovenska industrija jekla, Acroni in Metal Ravne.

Vodniki z vseh lokacij so na nedavnem srečanju zasnovali načrt izletov za prihodnje leto. Ob tradicionalnem, tokrat že četrtem Telcerjevem spominskem pohodu na Uršljo goro, ki ga bodo 11. maja pripravili ravenski organizatorji, so predvideni še štirje vzponi. Vodniki iz nekdanjih Plamena in Verige bodo pohodnike 25. maja popeljali na Pasjo ravan, Štorčani bodo pohod na Strelovec pripravili 15. junija, jeseniški vodniki vabijo 24. avgusta na Vrtačo, Ravenčani pa kolege jeklarje iz drugih slovenskih središč na Koroškem ponovno pričakujejo 14. septembra, ko se bodo skupaj povzpeli na Raduho. "Potrudili smo se, da nas bo pot vodila v različna gorstva. Vedno znova ugotavljamo, da so naše gore neizčrpen vir možnosti odkrivanja novega," pravi Jože Apat iz ravenskega odbora za pripravo planinskih pohodov. (ačk)
 

Vecer.si 29.11.2012

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije