Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.11.12

ŠZL - Žiga Černe: Povabljeni na katero od prireditev ...

Ob polni luni na Sabotin
Če vas je v sredo vsaj malo nosila polna Luna, ji lahko brez slabe vesti vse vrnete s pohodom na Sabotin nad Solkanom. Tja gor, visoko nad reko Sočo, je do konca osemnajstega stoletja vodila romarska pot. Zadnje ostanke cerkve na vrhu je uničila Soška fronta, ki pa je pustila svoje zgodovinske spomenike, med drugim tudi italijanski vojni muzej, ki je danes spremenjen v planinsko kočo. Do nje se boste lahko zvečer povzpeli na zadnji november, odhod pa bo ob 21. uri s parkirišča v Solkanu. Tura bo lahka, ne pozabite pa na čelno svetilko in tri evre za prijavnino. Informacije: 031 478 679, planinsko-drustvo-ng.si.

Miklavžev pohod po Dolenjskem
Začenja se veseli december in z njim tudi številni pohodi. Za začetek bodo posvečeni predvsem svetemu Miklavžu in že prvi konec tedna jih bo kar nekaj. Po dolenjsko rahlo razgibanega, v soboto, 1. decembra pripravljajo na stiku Krškega gričevja in krške ravnine. Zbor bo ob enih popoldne pred občinsko stavbo v Škocjanu, prvi postanek pa bo pri romarski cerkvi na vzpetini Stopno. Tam vas bo čakalo Miklavževo presenečenje, po počitku in obdarovanju za otroke pa boste pot do cilja nadaljevali še preko stare Bučke in Hrastulj. Hoje bo za največ tri ure, zaključek bo z malico v Škocjanu. Prijavnine ne bo. Informacije: 07 384 63 00, www.tic-skocjan.si.

Večerno druženje z Miklavžem na Mrzlici
Miklavž bo v soboto zvečer obiskal tudi enega najvišjih vrhov severnega dela Posavskega hribovja. Na 1122 metrov Mrzlico vodi vrsta poti: iz Trbovelj, Zabukovice, Prebolda in Šempetra je po tri ure hoje, s prevala Vrhe je ura in pol, od lovske koče na Podmeji pa je po cesti slaba ura pešačenja. Skupnega odhoda ne bo, pri planinski koči vas bodo pričakovali od 16. ure naprej, Miklavž pa se je s spremstvom najavil za pol sedmo zvečer. Prijavnine ne bo. Informacije: 041 957 640, www.pd-trbovlje.si.

Romanje na Planina nad Horjulom
Če so na Sabotin nazadnje romali pred stoletji, boste 2. decembra lahko odromali iz Poljanske doline k sv. Andreju iz leta 1659, ki stoji na razgledni vzpetini tik nad Planino nad Horjulom. Na prvo adventno nedeljo bo odhod ob 7. uri iz Nove vasi pri Žireh, šli pa boste preko Žirovskega in Golega vrha, kar pomeni enostranskih tri ure hoda. Vrnitev bo skupinska ali po želji. Prijavnine ne bo. Informacije: 031 631 996, www.šmar.si.

Pohod po Hrušici
Fotograf Rafael Marn, ki je tudi navdušen smučarski tekač, nordijsko rolkar in kajakaš, v nedeljo, 2. decembra vabi na pohod z Notranjske na Ajdovsko. Zbor bo ob 9. uri v logaškem Grajskem parku, izhodišče pa v kraju Novi Svet. Po nezahtevnih poteh peš boste do Arheološkega parka Hrušica pri Colu hodili tri do štiri ure, v primeru snega pa boste lahko uporabili tudi tekaške smuči. Prijavnine ni! Informacije: 041 707 274, www.adpirum.si.

Prleški Miklavžev pohod
Trinajstič zapored se bo dobri mož oglasil tudi v Ključarovcih pri Ljutomeru. Zbor za pohod bo v nedeljo ob 9. uri pred tamkajšnjo gostilno, sprehodili pa se boste skozi Lukavce, Cezanjevce, Branoslavce in se mimo Gajševskega jezera, pohod pa boste po petnajstih kilometrih zaključili s kosilom na izhodiščnem kraju. Prijavnini sta po osem za otroke in deset evrov za odrasle, obvezne pa so prijave do petka. Informacije: 02 585 15 80, www.ooz-ljutomer.si.

Prvi pohod po šempaskih bregovih
V nedeljo dopoldne pa zanimiv in manj zahteven pohod po vinogradih okoli Šempasa pripravljajo v Spodnji Vipavski dolini. Start ob 10. uri izpred kulturnega doma v Šempasu, v sedmih kilometrih pa boste opravili pot čez Ovčji plaz, kjer bo prelep razgled na jezero Vogršček, v osrčju »bregov« vam bodo ponudili pijačo in zakusko. Po vrnitvi okoli trinajste ure vas bosta čakala še obilna domača malica s klobaso, zeljem in polento ter druženje ob odprtem ognju in zvokih vaškega godca. Startnina bo pet evrov. Informacije: 041 207 568, www.novagorica-turizem.com.

Po ljubljanski Srčni poti
Za vse tiste, ki menite, da ste brez kondicije, v torek, 4. decembra pripravljajo čisto lahek preventivni pohod čez ljubljanski Golovec. Start bo pri nogometnem igrišču na Rakovniku ob dveh popoldne, sprehodili pa se boste mimo Zvezdarne, kjer si bo mogoče brezplačno izmeriti krvni tlak, najbolj oddaljena točka pa bo v Štepanji vasi. Prijavnine ne bo. Informacije: 01 234 75 50, www.zasrce.si.

Forum športa za vse
Marsikaterega rekreativnega navdušenca, predvsem pa organizacijo, ki je tako ali drugače povezana s športom in gibanjem, bo nemara zanimala udeležba na strokovnem posvetu, ki bo 8. decembra potekal v Termah Šmarješke Toplice in Športnem centru Otočec. Ključne teme bodo programi Slovenija v gibanju, telesna dejavnost za zdravje, zdrava prehrana, antistresni program in Cindi delavnice. Rok prijave je 2.12.2012. Informacije: 01 423 21 42, www.sportna-unija.si.

Koledar rekreacije 2013
Do 2. decembra zbiramo podatke o rekreativnih dogodkih in če v naslednjih 365 dneh pripravljate kakšen ravninski ali planinski pohod, tekaški tečaj, maraton, gorski tek, pohodni, tekaški ali kakšen drug test, kolesarski turistični izlet ali maraton z gorskim ali cestnim kolesom, triatlon ali duatlon, tek na smučeh, plavalni dogodek, malonogometni, odbojkarski ali košarkarski turnir ali pa katero izmed drugih sorodnih aktivnosti, podatke sporočite preko spleta www.rekreacija.si ali www.migajznami.si, e-pošti koledar@rekreacija.si, po faksu 01 232 39 56, preko Facebooka (www.facebook.com/rekreacija) oziroma Twitterja (www.twitter.com/rekreacija_si), kjer sporočite vsaj osnovne podatke. Povejte naprej! Informacije: 041 537 097, 041 747 322, www.rekreacija.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije