Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lanež v jeseni

AK Ravne: Anza se je letos lotil vzhodnega dela Laneža in nagruntal nekaj linij, po katerih bi se dalo speljati nove smeri. In se jih tudi da!

Po avgustovski Pa si šla, ti M. (me še čaka ponovitev z varianto!) sta levo od nje nastali še dve oktobrski. Res je trajalo več kot pol leta, da sva izpolnila enega od najinih dogovorov, in res je, da sva (očitno) ujela zadnji idealen letošnji dan, ampak ratalo je pa le. Četudi zavoljo predčasnega odhoda iz službe.

V četrtek sva nekaj pred poldnevom parkirala pri Bukovniku in čez dobro uro razvila vrvi v najbolj vzhodnem delu Laneža. Čez uro in pol kratke in res(!) sladke plezarije sva vrvi zvila, zlezla po Luknjasti grapi nazaj pod steno, se ponovno navezala in čez eno uro še ene sladke kratke plezarije že lezla po Benu navzdol.

Brusnice z ginesom je luštna 100-metrska smer, ocenjena s V-/III-IV, s precej kompaktno skalo in krasno zajedo, ki sva ji prisodila slabo petico. Tudi Smer novih začetkov, IV/III, je 100-metrska luštna smer s kaminom v prvem raztežaju, na vrhu katerega je zataknjena skalna kocka, pod katero zlezeš ven.

Po Luknjasti grapi Anza tokrat ni prvič lazil, mi je bilo pa na sestopu koj jasno, zakaj jo je tako poimenoval. Zanimiva bo predvsem pozimi.

Dan kot na razglednici z jesenskim motivom in še dve izpolnjeni želji …

Brusnice z ginesom (V-/III-IV, 100 m): Marta Krejan in Ivan Štornik, 25. 10. 2012
Smer novih začetkov (IV/III, 100 m): Marta Krejan in Ivan Štornik, 25.10.2012

Gozdna Marta 

  27.10.2012

Brusnice z ginesom: V-/III-IV, 100 m
Smer novih začetkov: IV/III, 100 m


 Več o smeri: Pa si šla ti M 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije