Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinstvo

Slovenec (1932): Slovensko planinsko društvo sporoča, da so odprte in oskrbovane sledeče planinske koče in domovi:

V Triglavskem pogorja: Erjavčeva koča na Vršiču je odprla ob sobotah in nedeljah, dnevom pred praznikom in na praznik do vštevši 1. Novembra t. l. Kdor želi kočo posetiti med tednom naj se zglasi pri g. Julki Pečarjevi v Kranjski
Aljažev dom v Vratih: velja isto kot za Erjavčevo kočo. Med tednom je turistom na razpolago stara Aljaževa koča, ki je stalno otvorjena toda neoskrbovana.
Triglavski dom na Kredarici je zaprt. Za poset se je oglasiti pri oskrbniku g. Francu Šestu v Srednji vasi v Bohinju.
Koča pri Triglavskih jezerih bo odprta od 29. oktobra do 2. novembra t. l. in za silo oskrbovana, to pa samo v slučaju lepega vremena.
Malnarjeva koča pod Črno prstjo je odprta in oskrbovana do 1. novembra t. l. Orožnova koča pod Črno prstjo je odprta in oskrbovana le ob sobotah in nedeljah, na dan pred praznikom in na praznik, to samo v slučaju lepega vremena. Kdor bi se hotel sicer poslužiti koče, naj se zglasi pri oskrbnici g. Ivanki Smukavčevi v Bohinjski Bistrici št. 15.
Staničeva koča, Aleksandrov dom in Vodnikova koča so zaprte.

V Karavankah: Kadilnikova koča na Golici in Spodnja koča na Golici, velja isto kot za Erjavčevo kočo. Radi poseta med tednom se je zglasiti pri oskrbnici g. C. Dernič, Sv. Križ — Planina nad Jesenicami.

V Kamniških planinah: Dom v Kamniški Bistrici, Dom na Krvavcu in koča na Veliki Plnnini so vse leto oskrbovani.
Cojzova koča na Kokrškem sedlu in Kamniška koča na Kamniškem sedlu sta zaprti. Kdor jih želi posetiti, naj se zglasi pri oskrbniku Doma v Kamniški Bistrici.
Češka in Krekova koča sta zaprti.
Vse leto sta odprta in oskrbovana hotela Zlatorog in Sv. Janez ob Bohinjskem jezeru.
Ostale koče so oskrbovane le za silo.
Podružnica SPD v Celju sporoča, da so odprte sledeče koče: Piskernikova in Tillerjeva koča v Logarski dolini, Mozirska koča na Mozirski planini in Celjska koča v Celjskem pogorju.
Kocbekov dom na Korošici in Frischaufov dom na Okrešlju sta zaprta.

Podružnica SPD v Radovljici sporoča, da je Vilfanova koča na Begunjščici odprta in oskrbovana le ob nedeljah dokler bo lepo vreme. Podružnica SPD v Kranju naznanja, da je Valvazorjeva koča stalno odprta in oskrbovana. Glede ključev za Prešernovo kočo se je oglasiti pri oskrbnici Valvazorjeve koče.

Mežiška podružnica SPD sporoča, da je Uletova koča na Peci oskrbovana ob sobotah in nedeljah do 1. novembra t. 1., če bodo dospele prijave. Čim bodo snežne razmere na Peci za smučanje ugodne, bo koča stalno oskrbovana celo zimo. V koči je nameščenih za zimske športnike 44 postelj v kurjenih sobah. Vse prijave glede poseta je pravočasno javiti podružnici SPD Peca v Mežici.
Podružnica SPID v Škofji Loki naznanja, da je koča na Ljubniku odprla in oskrbovana vse leto. Pot je dobro markirana tako, da je dostop mogoč od vseh strani. Tura je zlasti priporočljiva v jesenskih dneh vsled izredno lepega razgleda.
Upravni odbor SPD na Boču sporoča, da bo restavracija na Boču tudi letošnjo zimo odprta in oskrbovana.
Podružnica SPD v Bohinju sporoča, da je koča pod Bogatinom zaprta. Kdor jo želi obiskati, naj se zglasi pri g. Hodniku, gostilničarju v Bohinju.
Podružnica SPD v Trbovljah javlja, da je Dom na Mrzlici odprt in oskrbovan vse leto Podružnica SPD v Črnomlju naznanja, da je Planinski dom na Mirni gori vedno odprt in oskrbovan.
Podružnica SPD Zidani most sporoča, da je planinski dom na Lisci odprt in oskrbovan.
Podružnica SPD v Tržiču naznanja, da je planinski dom na Kofcah stalno odprt in oskrbovan.
Dostop je od vseh strani prav lahko mogoč. Tura na Kofce je posebno v jesenskem času silno hvaležna.
Smučarska koča na Zelenici le prav tako stalno oskrbovana. Zavetišče pri Sv Ani pa bo odprto v najkrajšem času. Okrepčevalnica na Ljubelju je zaprta, ker je turistovski promet radi pozne jeseni prenehal.

Slovenec, 28. oktober 1932
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije