Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bečan in Šuštarjeva blestela v Veliki osapski steni

Primorske novice, Šport: Klemen Bečan in Maja Šuštar sta zmagovalca letošnjega že 15. po vrsti športno-plezalnega memoriala v spomin na slovenskega alpinista Janeza Jegliča - Johana.

Planinsko društvo Domžale je tekmovanje pripravilo v Veliki osapski steni, ki skupaj z bližnjo Mišjo pečjo predstavlja enega najpomembnejših plezalnih območij v Evropi.

 

OSP► Janez Jeglič - Johan je bil eden najboljših svetovnih alpinistov. Leta 1997 se je smrtno ponesrečil na Nuptseju. V njegov spomin organizira Planinsko društvo Domžale vsako leto tekmovanje v športnem plezanju. Na memorialu se je pomerilo osem športnih plezalcev in šest športnih plezalk. Fantje so se pomerili v hitrostni plezalni preizkušnji v smeri "Goba", višina smeri 90 m, ki so jo plezali na "top rope", dekleta pa kombinacijo Tržaške smeri in smeri "A little bit harder". Zmagal je Klemen Bečan s časom osem minut in devet sekund pred bratom Juretom in Lukom Zazvonilom, kar je slabe pol minute slabše od rekorda. Klemen je vpisal še tretjo zmago na tem memorialu, zmagal je že leta 2008 in 2009, obakrat v Veliki osapski steni. Med dekleti pa je zmagala lanska drugouvrščena Maja Šuštar pred Katarino Kejžar in Katjo Bajec. Maja je sicer že zmagala na tem memorialu leta 2006 v Mišji peči.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije