Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ferata in otrok

SpearfishingTips: Odločitev za plezanje po ferati z otrokom, zahteva tehten premislek staršev.  ....

29.09.2011

... Poleg želje in veselja za plezanje, je tu še nekaj pogojev, ki morajo biti izpolnjeni, da je takšno početje varno. Čelada, samovarovalna oprema, dodatno varovanje na izpostavljenih mestih, stabilno vreme, predhoden preizkus morebitnega strahu pred višino, rokovanje otroka z opremo ...
Hanzova pot na M. Mojstrovko je zahtevna, vendar jo otrok zmore brez večjih težav, pri tem pa na prvem mestu ostaja užitek nad preplezano steno in ne strah ali prevelik napor. Izkušnja je bila enkratna, zato se tudi otrok veseli novih podvigov in vzponov na gorske vrhove, seveda pa je ob tem skrbno varovanje na prvem mestu.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Ferata in otrok"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP


Jani Bele,

In zopet smo pri njegovem veličanstvu - samovarovalnem kompletu. Tokrat pri otrocih. Ali se starši sploh zavedajo, kaj naredijo s tem, ko otroka opremijo s takim kompletom? Na njega preložijo vso odgovornost za njegovo lastno varnost - saj smo mu vendar dali komplet. Kot da nima že sam s sabo dosti opravka s stegovanjem po za zanj velikokrat preveč oddaljenih oprimkih in namesto da bi se skoncentriral na plezanje, se mora ukvarjati še s pravilnim prepenjanjem. In kdo ga varuje, ko zmanjka jeklenice, ko pride v bolj krušljiv svet in se mu komplet motovili okoli nog in zatika v skale? Če ga že sami ne znamo pravilno varovati z vrvjo, najemimo gorskega vodnika - če bi že po vsej sili radi videli, da gre otrok po taki poti.

Jani Bele

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije