Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 31.08.12

Reševali v Steni in Jalovčevem ozebniku ter padalca pri Čadrgu. Posredovali še pri nesreči v gozdu in pri reševanju drobnice - Predviden razvoj vremena

Ob 10.17 se je v Kratki nemški smeri - severna stena Triglava, občina Kranjska Gora, poškodovala planinka. Oskrbeli so jo gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV. Planinko so nato predali reševalcem NMP Jesenice.

Ob 11.17 je na Jalovškem Ozebniku, občina Kranjska Gora, imel planinec zdravstvene težave. Posredovali so reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV. Obolelo osebo so oskrbeli in jo odpeljali v bolnico Jesenice.

Ob 17.02 je v bližini Čadrga, občina Tolmin, padel padalec in se poškodoval. Reševalci GRS Tolmin so poškodovanega padalca oskrbeli, dežurna ekipa GRS pa ga je s helikopterjem SV prepeljala na zdravljenje v bolnišnico na Jesenicah.

Ob 18.20 se je v Podolševi v občini Solčava pri delu v gozdu poškodoval občan. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Celje in dežurna ekipa reševalcev GRZS za reševanje v gorah. Poškodovani občan je bil s helikopterjem SV prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 14.48 se je na gori Peca na območju Tople, občina Črna na Koroškem, na skalni polici zaplezalo 16 drobnic. Posredovali so reševalci GRS Koroške, ki so s tehničnim posegom rešili 14 drobnic. Dve sta pred prihodom GRS Koroške poginili.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno oblačno. Padavine, deloma nevihte, se bodo razširile nad večji del države. Največ dežja bo v zahodni polovici Slovenije. Možne bodo tudi močnejše nevihte in nalivi. Ob morju bo pihal jugo, ob nevihtah okrepljen veter spremenljive smeri.
V soboto bo na Primorskem občasno delno jasno in povečini suho. Pihala bo šibka burja, ob morju šibak jugo. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo predvidoma v vzhodni polovici države.
V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi padavinami, deloma nevihtami.

Bilten URSZR: 31.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije