Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Triglavski rekordi

Jutro (1932): Triglav ima letos ne samo rekordno število posetnikov, temveč med njimi tudi čudovite ekstreme: v pogledu starosti in obsežnosti.

Evo, na prvi sličici je vrh Aljaževega stolpa petletna Stana, hčerkica železniškega uradnika Staneta Pavška iz Dobrave-Vintgarja, in na desni njena sestrica desetletna Jožica, ki je prišla na vrh Triglava v sandalah. Bilo je to 12. t. m. Pot je vodila čez Prag. Oskrbnik na Kredarici je potrdil, da doslej še ni bilo nobene petletne turistke na Triglavu in je tako kot najbolj kompetentna triglavska osebnost verificiral Stankin rekord.
Drugi letošnji triglavski rekorder pa je gospod Jakob iz Brežic, od koder nam pišejo: Kadar je naš hudomušni Jaka dobre volje, vzklikne obirajoč navadno kračico: »Danes sem bil tja notri na pošti peš. Al' trpimo!« Nato zalije v družbi vernih poslušalcev svoj izrek z globokim požirkom hladnega piva. Pred kratkim je na tihem odšel in vsi smo pogrevali šaljivega hotelirja iz Narodnega doma. Nihče ni mogel verjeti vesti, da jo je naš 120 kg težki Jaka pobrisal s svojim sinom na Triglav.
Ali naj bi verjeli Matija, Štefan, Fičko, Čižmek, Binči, Vurštler, Klopecki in Petiorek?
Da ne boste v dvomu, da je ponesel naš dobri Jaka svojo obilnost, ki se tudi ob povratku v teži ni spremenila, na najvišji vrh, priobčujemo sliko.

Jutro, 28. avgust 1932

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije