Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razne nesreče

Jutro (1932), Ponedeljska izdaja: ... Iz Domžal je na praznik krenila v planine večja družba turistov, med katerimi je bil tudi 23-letni Vinko Flerin.

Družba je ostala ves dan v nedeljo v Bistrici, proti večeru pa je krenila naprej na Kamniško sedlo. Pod pastirsko kočo se je od družbe ločil Vinko Flerin in krenil na levo proti jugovzhodni steni Brane, ostali pa so nadaljevali pot po turistovski poti proti pastirski koči. Vinko Flerin je hotel napraviti priljubljeno plezalno turo po jugovzhodni steni do vrha Brane in se nato vrniti po markirani poti na Kamniško sedlo.
Flerin je pogumno naskočil položno steno in se naglo vzpenjal navzgor, ostala družba pa ga je med potjo opazovala. Ko je družba prišla do pastirske koče, je nekdo v šali zavpil nad Flerinom naj se vrne, češ, da bodo pred kočo kvartali.
Minuto pozneje pa so opazili, kako se je mlademu plezalcu odtrgala skala pod nogami in ga potegnila s seboj. Padel je več metrov globoko na grušč in se valil kakih 60 metrov navzdol, kjer je obležal na kupu kamenja. Tovariši so mu hiteli na pomoč in so ga našli vsega okrvavljenega v globoki nezavesti.
Ponesrečenega mladega plezalca so spravili do pastirske koče, kjer ga je pregledal neki hrvaški zdravnik. Ugotoviti je le mogel, da se je Flerin precej potolkel in si najbrž nalomil desno roko.
Nekdo izmed družbe je obvestil oskrbnika v Bistrici o nesreči, ki je takoj javil na tajništvo SPD v Kamniku, naj preskrbi reševalni avto. Po peturnem naporu so spravili ponesrečenca v Bistrico, kjer ga je ob polnoči že čakal Kregarjev Fiat in ga odpeljal v Kamnik, nato pa v bolnico v Ljubljano.

Ponedeljsko Jutro, 16. avgust 1932
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije