Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na izletu dehidriral do smrti

Slovenske novice - Emanuela Bubanj: Na pohodu na toskansko vzpetino Calvana je umrl enajstletnik.

Tradicionalni izlet lokalne župnije v Toskani se je za enega dečka končal tragično, kot poročajo italijanski mediji, več drugih udeležencev, starih od osem do sedemnajst let, pa so zaradi dehidracije prepeljali v bolnišnico.

Kot se je izkazalo, je enajstletni Franco Lori umrl zaradi zastoja srca. Tik pred kosilom med vzponom na hrib Calvana ga je obšla slabost: spremljevalci so nemudoma poklicali pomoč, in čeprav se je reševalni helikopter zelo hitro odzval, fantu ni bilo več pomoči. Neutolažljivi Francovi starši so v bolnišnici Careggi v Firencah pozneje povedali le, da je bil sin pred pohodom odličnega zdravja in počutja. Dehidrirane otroke so ravno tako s helikopterjem prepeljali na varno, preostali pa so se po velikanskem šoku vrnili v dolino.

Temperature nad trideset stopinj
Župnija iz Prata vsako leto organizira pohod na bližnjo vzpetino Calvana, do zdaj se je vsak izlet končal brez težav; kaj je šlo tokrat po zlu, bo pokazala preiskava, okoliščine pa že kažejo na slabo organizacijo. Več kot sedemdeset otrok so spremljali le župnik in dva odrasla prostovoljca, temperature nad trideset stopinj pa so bile po oceni zdravnikov, ki so obravnavali dehidrirane, prevelik zalogaj tudi za izkušene pohodnike, kaj šele za otroke ali najstnike. Calvana je tudi slabo porasel hrib in zatočišča v senci so redka, po nekaterih pričevanjih pa je skupina pred kosilom hodila brez premora.

Emanuela Bubanj

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije