Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na pobočju Stola

Slovenske novice: ... iščejo tri izgubljene južnoafriške planince. V skupini sta en fant in dve dekleti, ena od deklet pa je gluha.

ŽIROVNICA – Pobočje Stola je danes popoldan več ur preletaval vojaški helikopter, aktivirani pa so tudi gorski reševalci, saj so prejeli poročilo, da so se na pobočju Stola izgubili trije južnoafriški planinci.

Zjutraj jih je na izhodišče v Žirovnico odpeljal lastnik prenočišča za popotnike in jim pokazal pravo pot, popoldan pa so mu javili, da so se izgubili. V skupini sta en fant in dve dekleti, ena od njiju pa je gluha.

Kot pa nam je pred nekaj trenutki sporočil Niko Jakelj, lastnik hotela iz Žirovnice, so trojico Južnoafričanov naši gorski reševalci iz zraka odkrili, jih po standardnem postopku naložili v helikopter ter jih prepeljali v dolino.

V naši ponedeljkovi tiskani izdaji pa boste lahko prebrali njihove vtise in zgodbo, kako so se izgubili sredi dežele, ki je sploh ne poznajo.

B. F.

29.06.2012


GRS Radovljica: Iskalna akcija Stol - 29.06.12

Trije mladi Angleži so zašli s poti na sestopu od Prešernove koče k Valvazorju in se znašli v skalnih skokih, kjer pa niso upali naprej.Po ne ravno kratkem iskanju, jih je našla dežurna posadka helikopterja in jih varno prepeljala v dolino.Reševalci GRS Radovljica smo v Završnici čakali v pripravljenosti.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije