Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Nepalu našli obglavljeno Belgijko

Žurnal 24: Ameriško veleposlaništvo opozarja, naj ženske po Himalaji ne hodijo same.

Triindvajsetletno belgijsko planinko Debbie Maveau, ki je izginila pred desetimi dnevi, so našli obglavljeno v himalajskem narodnem parku Langtang. Lokalni policijski inšpektor Bhakta Sunuwar je povedal, da policija nima nikakršnih sledi, ki bi jim pomagale razjasniti primer, zato zdaj poskušajo ugotoviti, ali jo je ubil nekdo, ki ga je Debbie srečala pred pohodom.

"Njeno glavo smo našli 30 centimetrov od telesa. Ljudje sploh ne sodelujejo s policijo in govorijo, da umorjene niso videli in da ne vedo ničesar. Ugotovili smo, da je potovala iz Katmanduja v Dhunche, ampak vozniki, ki vozijo na tej progi, pravijo, da je niso videli," je inšpektor povedal za The Sun.

Lani je ameriško pohodnico, ki je prav tako sama hodila po gorah, napadel zamaskiran moški. Zagrozil ji je z nožem in jo posilil. Takrat je ameriško veleposlaništvo izdalo opozorilo, naj ženske po Himalaji ne hodijo same.

Napadel jo je s srpom
Konec aprila je portal República poročal o napadu na borko za ohranjanje gozdov. Eden od moških, ki so nezakonito sekali drevesa, jo je napadel, medtem ko je postavljala ograjo okrog neke skupnosti.

Hari Bat je napadel Nando Devi Kunvar, medtem ko je predsednik skupine organiziral ostalih 50 ali 60 ljudi, da bodo postavili ograjo. "Nenadoma me je napadel s srpom. Poskušala sem se braniti in tako mi je poškodoval roke," je povedala.

S. D.


Pogrešano planinko našli obglavljeno

Slovenske novice: Ni šlo za rop, saj so ob njenem truplu našli kamero in denarnico.

LANGTANG – Mlado planinko, ki je pred desetimi dnevi izginila v Himalaji, so našli obglavljeno. Belgijko Debbie Maveau (23) so pred nekaj dnevi našli na območju narodnega parka Langtang, ki meji na Tibet. Policija je za zdaj še brez kakršnih koli sledi, ki bi razjasnile, kdo je kriv za njeno smrt. Poskušajo ugotoviti, ali je ni morda ubil kdo od njenih znancev.

Glavo nesrečnice so našli približno 30 centimetrov oddaljeno od trupla, najverjetneje pa pred smrtjo ni bila ne spolno zlorabljena (oblečena je bila v spodnje perilo) ne okradena, saj so poleg nje našli kamero in denarnico.

Na pretirano pomoč domačinov pri razjasnjevanju smrt mladenke se policija ne more zanesti, saj so doslej vsi, s katerimi so se pogovarjali, zatrjevali, da dekleta niso videli. Ameriško veleposlaništvo je ob dogodku opozorilo mlade ženske, naj same ne planinarijo. Lani je namreč neznanec napadel 23-letno Američanko, medtem ko se je odločila sama obiskati gore: grozil ji je z nožem in jo posilil.

T. L.

 

28.06.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.06.2012

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije