Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kolesarski most zgrajen, a bo vse poletje neuporaben

Dnevnik

Gozd - Martuljek - Kolesarska pot po trasi nekdanje železnice od Mojstrane pa vse do Trbiža ali Belopeških jezer na italijanski strani je ena najbolj priljubljenih turističnih točk Zgornjesavske doline. Ker je namenjena izključno kolesarjem (uporabljajo jo še rolarji in sprehajalci), je izjemno varna in primerna tudi za družine z majhnimi otroki, zato jo ob lepih koncih tedna "obišče" tudi nekaj tisoč ljudi.

Že vrsto let pa je črna točka kolesarske poti most v Gozdu - Martuljku, ki si ga morajo kolesarji deliti z avtomobili in tovornjaki. Cesta je tu zelo prometna, dostop na most strm in nevaren, prehod pa ozek. Zato si kolesarji že dalj časa želijo posebne kolesarske brvi na mestu nekdanjega železniškega mostu le nekaj metrov stran od cestnega. Po dolgih letih je lepa in ravno dovolj široka kolesarska brv zgrajena. A vsaj še skoraj vse poletje ne bo namenjena kolesarju in je tudi fizično ograjena.

Neverjetno, ampak država (investitorica naložbe) ni pravočasno poskrbela za ureditev nekaj pičlih metrov dostopnih poti s kolesarske trase do novega mostu. Prejšnji teden se je komaj zaključil javni razpis za izvajalca del, ki naj bi ga izbrali v nekaj dneh. Če ne bo pritožb, bo gradnja trajala dva meseca. Zakaj je prišlo do take zamude, pojasnjujejo na Direkciji RS za ceste: "Gradnja brvi za kolesarje in pešce čez Savo Dolinko je končana. Za novozgrajeni objekt je treba pridobiti še uporabno dovoljenje, za polno funkcioniranje brvi pa je treba zgraditi še del kolesarske povezave od brvi do železničarskega doma. Javno naročilo za gradnjo tega dela kolesarske poti je bilo izvedeno takoj, ko so bili dani pogoji, to je, ko so bila pridobljena vsa potrebna zemljišča letos februarja in ko smo dobili soglasje vlade zaradi omejevanja izvrševanja proračuna za izvedbo postopka javnega naročila."

Gradnja brvi in ureditev struge ter poti do brvi sta vredni dobrih 350.000 evrov, 85 odstotkov upravičenih sredstev prispeva Evropska unija.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije