Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.03.12

ŠZL - Žiga Černe: Vabljeni na katerega od pomladanskih pohodov ...

Pohod po obronkih Jablaniške doline
Na Bregu pri Litiji, vasici ob Savi, vstopate v dolino jabolk, jagod, špargljev, kruha in potic iz krušne peči, suhih klobas in vsaj še cvička. Dolina je obetavna tudi za pohodnike in priložnost za njeno odkrivanje bo že na zadnji marčevski dan. Start bo pri gasilskem domu v Zgornji Jablanici med sedmo in pol enajst, 15-kilometrska krožna pot pa bo nezahtevna in vam bo vzela okoli pet ur, s postanki pri domačinih pa malo več. Informacije: 070 303 321, www.srce-me-povezuje.si/drustvolaz.

Spomladanski pohod po Mlinarski poti
Od Posavskega hribovja pa na slovenski zeleni vrt ob reko Kolpo, kjer v soboto pripravljajo voden pohod od Vinice do Damlja, ki bo poln presenečenj. Zbor bo do 9.30 v Damlju, od koder bo organiziran avtobusni prevoz na izhodišče. Z okoli deset razgibanih, a nezahtevnih kilometrov, boste opravili v dveh urah, ves čas pa boste hodili po Krajinskem parku Kolpa. Prijavnina bo deset evrov. Informacije: 031 534 300, www.belakrajina.si.

Šalam pohod v Črničah
Ta konec tedna bo po Sloveniji potekalo kar nekaj salamijad, le na eni pa se boste zraven lahko še malo razgibali. Ta bo na prvi aprilski dan potekala po najbolj zahodnem delu ajdovske občine, start za pohod pa bo ob 10. uri izpred šole v Črničah. Že tradicionalno boste opravili manj zahteven dveurni krog skozi slikovito sotesko hudournika Ravenščak, si ogledali jamo Huda luknja, se povzpeli čez razgledno gradišče Tabor in obiskali še školj Sveti Pavel nad Vrtovinom, kjer bo malica in merjenje dolžine šalam (salam), ki jih boste morda prinesli s seboj. Startnina bo dva evra. Informacije: 031 830 968, petra.kast@gmail.com.

Pohod po Magajnovi poti
V nedeljo dopoldne se lahko sprehodite tudi po obrobju Krasa in Brkinov, vmes pa obiščete še vrh Vremščice, ki je eden zadnjih tisočakov na Slovenski planinski transverzali. Start bo ob pol 9. uri izpred Športnega centra Vreme v Famljah, odšli pa boste po krožni poti, po kateri je hodil tudi domačin, pisatelj in zdravnik dr. Bogomir Magajna. Vodniki vas bodo štiri ure vodili mimo zanimivosti Vremske doline. Prijavnina bo tri in pet evrov, zanjo pa pričakujte tudi malico. Informacije: 040 556 554, 031 817 676, mirjam.trampuz@gmail.com.

Brstovska koloosmica
Prvi april lahko čisto zares izkoristite tudi za kolesarski izlet po krajih, kjer vsak dan zahaja slovensko sonce. Zbor bo do 10. uri pred vaško šolo v Brestovici pri Komnu, po panoramskih poteh pa se boste vozili 10 ali 27 kilometrov naokoli po kolovozih in stezah našega in zamejskega Krasa, vse do izhodišča, kjer boste lahko ostali na šparglijadi. Za vožnjo potrebujete gorsko ali treking kolo in zaščitno čelado. Informacije: 031 670 760, www.brestovica.com.

Kulinarični pohod istrskih dobrot
Vonj morja, okusi Istre, barve narave, morje, ribiči, ki v daljavi vlečejo svoje mreže, solinarji, ki pripravljajo kavedine, galebi, ki se kričeče zaletavajo v morje… Si lahko želite več? Morda pohod, ki zna vse to povezati. Zgodil se bo v nedeljo, 1. aprila, na njem pa boste povezali sečoveljske in strunjanske soline, ob poti pa imeli priložnost poskušati istrske dobrote. Na cilju vas bo pričakala še bogata tržnica najrazličnejših domačih proizvodov: bakala, olive, malvazija, kroštole, istrska supa, kruh z olivami, olivno olje, različne marmelade in namazi... Začetek bo med 9. in 11. uro na parkirišču pred marino v Luciji, hoja pa bo dolga dvanajst kilometrov. Informacije: 041 724 262, www.skid.si.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije