Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dan civilne zaščite 2012

GRZS - Dušan Polajnar: Ob 1. marcu, dnevu civilne zaščite, je bilo bo v četrtek, 1. marca 2012, ob 14. uri v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju slovesnost, na kateri so posameznikom, in organizacijam podelili priznanja civilne zaščite.

Generalni direktor URSZR Darko But je podelil bronaste, srebrne in zlate znake Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj pa plakete in kipec Civilne zaščite, najvišje priznanje za življenjsko delo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Komisija za izbiro prejemnikov priznanj je obravnavala in potrdila 331 predlogov za priznanja Civilne zaščite. Odločila je, da bo podeljenih 186 bronastih, 75 srebrnih in 41 zlatih znakov, 28 plaket ter kipec. Del od teh priznanj so podelili na Brdu, ostala priznanja bodo posameznikom in predstavnikom organizacij podeljena na 13 regijskih prireditvah po Sloveniji.
Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Republike Slovenije Aleš Hojs. V govoru je opisal trenutno ekonomsko situacijo v Sloveniji v kateri bo tudi prostovoljcem v okviru civilne zaščite država krajšala sofinanciranje.
V kulturnem delu prireditve je pevka Tanja Žagar zapela nekaj vzpodbudnih pesmi.

Na osrednji prireditvi so priznanja prejeli naslednji gorski reševalci:
Franc Markič, bronasti zank CZ
Robert Kralj, srebrni zank CZ
Pavel Oman, Zlati znak CZ
Postaja GRS Kranjska Gora, zlati zank CZ
Janez Brojan, kipec CZ za življenjsko delo
Ostali prejemniki, ki bodo prejeli priznanja na regijskih prireditvah:
Boris Pervanja, bronasti zank CZ
Aleksander Žgajnar, bronasti znak CZ
Darjo Muznik, srebrni znak CZ
Slavko Frantar, bronasti zank CZ
Društvo GRS Kamnik, bronasti znak CZ
Vinko Črnič, srebrni znak CZ


URSZR - 02.03.12

DRŽAVNA SLOVESNOST OB DNEVU CIVILNE ZAŠČITE

Ob dnevu Civilne zaščite je bila v četrtek, 1. marca 2012 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju osrednja državna slovesnost. Na njej so bila 43 posameznikom in organizacijam izrečena priznanja za požrtvovalno delo na področju zaščite in reševanja. Najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite, je za življenjsko delo in posebne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami prejel gorski reševalec Janez Brojan. Minister za obrambo Aleš Hojs se je v priložnostnem nagovoru reševalcem zahvalil za požrtvovalno delo in poudaril, da bo storil vse, da bi restriktivni ukrepi vlade področje zaščite in reševanja kar najmanj prizadeli. Za to obljubo je požel aplavz.

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But sta podelila bronaste, srebrne in zlate znake, 5 plaket in kipec Civilne zaščite, ki ga je letos prejel starosta slovenskih gorskih reševalcev Janez Brojan.
Komisija za izbiro prejemnikov priznanj je obravnavala in potrdila 331 predlogov za priznanja Civilne zaščite. Odločila je, da bo podeljenih 186 bronastih, 75 srebrnih in 41 zlatih znakov, 28 plaket ter kipec. Priznanja bodo prejeli posamezniki in organizacije, ki so se leta 2011 posebej izkazali s svojim delom na področju zaščite in reševanja, ter tisti, ki že dolgo delajo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in so zaslužni za njegov razvoj.
Na osrednji državni slovesnosti na Brdu pri Kranju je bilo podeljenih 43 priznanj, ostala se posameznikom in predstavnikom organizacij podeljujejo na 13 regijskih prireditvah po Sloveniji.

Pomen priznanj:
• bronasti znak Civilne zaščite se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči;
• srebrni znak Civilne zaščite se podeljuje za posebne zasluge in izjemen prispevek k razvoju in krepitvi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter za izume in inovacije na tem področju;
• zlati znak Civilne zaščite se podeljuje za dolgoletno uspešno delo pri razvoju in krepitvi organiziranosti ter usposobljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč, za pogumna dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami;
• plaketa Civilne zaščite se podeljuje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah;
• kipec Civilne zaščite se podeljuje za življenjsko delo, posebne zasluge ter izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Foto: Jakob Oražem
 

02.03.2012


Dnevnik/G-L: Čustva je treba izklopiti ... Janez Brojan mlajši dobitnik najvišjega priznanja za življenjsko delo v gorski reševalni službi

24 ur: Tisti, ki pomagajo, ko je hudo ... Na dan civilne zaščite nagradili najbolj pogumne

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27687

Informacije

Informacije