Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenija bo vnovič gostila

Naš časopis 2012/1: ... najboljše balvanske plezalce sveta

Lani maja so se najboljši svetovni plezalci v balvanskem plezanju prvič ustavili na slovenskih tleh. Občina Log - Dragomer je gostila tekmo svetovnega pokala. Tekmovalo je petinosemdeset plezalcev in plezalk iz sedemnajstih reprezentanc, organizator tekmovanja pa je bilo domače Športno plezalno društvo Korenjak. Slovenci so v kvalifikacijah druge tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Športnem parku na Logu dosegli največji ekipni uspeh. V nedeljski polfinale so se uvrstile štiri Slovenke in štirje Slovenci.

V slovenski vrsti se je največ pričakovalo od prekaljenih tekmovalk Mine Markovič in "domačinke" Natalije Gros, ki sta že velikokrat dokazali, da se lahko zelo uspešno merita z najboljšimi. Markovičeva je na uvodni tekmi aprila v Milanu kot edina Slovenka nastopila v finalu in osvojila 5. mesto, pol leta pozneje – avgusta – pa je v Münchnu celo zmagala. V moški konkurenci so bile oči usmerjene v Klemena Bečana in Jerneja Kruderja. Skupaj z njima sta se v nedeljski pol- finale uvrstila še Jure Bečan in Domen Škofic. Pri dekletih pa sta slovenske barve poleg Mine Markovilč in Natalije Gros zastopali še Katja Kadič in Katja Vidmar. Ob odlični organizaciji, bučnem aplavzu, domiselnem komentiranju Boštjana Gorenca - Pižame in ritmih Siddharthinega basista Janija Haceta ter njegovega prijatelja Sergeja Randželoviča je zmanjkala le pika na i slovenske stopničke. Te je naša najbolje uvrščena plezalka Katja Vidmar zgrešila le za las. Vidmarjeva je sicer ostala brez preplezanih vrhov, vendar je na treh prišla vsaj do polovice smeri in tako dobila največ bonus točk, kar je na koncu zadostovalo za četrto mesto. Natalija Gros je bila na koncu šesta.

Tekmovanje je bilo v Sloveniji organizirano prvič. Športno plezalno društvo Korenjak pa se je ponovno izkazalo kot odličen organizator – tokrat v mednarodnem merilu. Ta tekmovanje je bilo medijsko odlično poskrbljeno, saj se je tri dni pred začetkom tekmovanja na tiskovni konferenci oglasilo kar devet novinarjev iz različnih medijskih hiš. Na dan tekmovanja je televizija Slovenija na prizorišče poslala svojo ekipo, ki je poskrbela, da so si del tekmovanja prek televizijskih zaslonov lahko ogledali vsi ljubitelji športnega plezanja. O edinstvenem dogodku, ki ga je Slovenija gostila prvič, so poročali tudi novinarji VALA 202, ki so se s tekmovanja večkrat oglasili v živo. Da je slika s tekmovanja zaokrožila po svetu, je poskrbelo podjetje 247TV, kar je bila odlična reklama za Slovenijo pa tudi za vse sponzorje in poslovne partnerje, ki so podprli tekmovanje. Mednarodni delegati so bili nad organizacijo navdušeni in ga uvrstili ob bok nekaterih največjih športnih tekmovanj. Tekmovalci in njihovi trenerji pa so zatrjevali, da je bilo tekmovanje na Logu eno najboljših in najbolje organiziranih tekmovanj doslej. Prav zato in zaradi velike podpore Občine Log - Dragomer so se v Športnoplezalnem društvu Korenjak odločili, da bodo letos ponovno gostili najboljše tekmovalce sveta.

Najboljši plezalci iz vsega sveta se bodo na tekmovanju za svetovni pokal v balvanskem plezanju vnovič pomerili 21. in 22. aprila 2012 v Občini Log - Dragomer.

(lm)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27685

Informacije

Informacije