Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mountain Attack - 13.01.12

Nejc Kuhar:  Letošnji Mountain Attack je bil nekaj posebnega in težko je urediti misli in narediti objektivno analizo po taki tekmi. 

Nedvomno lahko rečem, da so imele na letošnje rezultate na žalost velik vpliv vremenske razmere. Škoda, da ravno letos, ko se je obetal, glede na konkurenco tekmovalcev, največji spektakel doslej. Tako pa je bil največji spektakel praktično borba posameznika z vremenom.

Vremenska napoved sicer ni obetala takega ekstrema, še posebno po prihodu v Saalbach, smo dobili upanje po precej 'normalnih' razmerah. Vendar se je ravno v zadnji uri pred štartom vreme neverjetno poslabšalo, začelo je močno snežiti, okrepil se je veter in spustila se je megla. Tako smo tik pred štartom izvedeli o malenkostno skrajšani maratonski razdalji, vendar se niti nismo še zavedali, kakšne vremenske razmere nas dejansko čakajo na progi. Proti vrhu prvega vzpona nas je začel bičati orkanski veter, ki je na vrhu pihal s tako hitrostjo, da me je včasih premaknil za meter ali dva. V takih razmerah človek enostavno ne tekmuje več na čas, ampak se bori za obstanek v tekmi. Nisem si mislil, da bom na Mountain Attacku kdaj razmišljal o odstopu zaradi vremena, letos pa se mi je to tekom dirke pripetilo kar nekajkrat. V drugi polovici tekme so se razmere nekoliko umirile, tako da nas je večina uspešno in varno prišla v cilj. Rezultat vetra in mraza je bila tudi zamrznjena pijača v bidonu, brez katere na tako dolgi progi ne moreš dobro tekmovati. Do organizatorjevih okrepčevalnic pa sem se z veliko jezo dokopal šele na zadnjem vzponu, ko je bilo že vse prepozno. Če upoštevam še zdravstvene težave v zadnjem tednu pred tekmo, mi je v bistvu rezultat povsem sekundarnega pomena. Glavni cilj se mi je sedaj dobro regenerirati in bolje nastopiti na prihajajočih tekmah.

Na srečo povsem pri vrhu ni bilo presenečenj, vendar pa so se zgodila že takoj za prvima dvema, ki sta bila po pričakovanju razred zase.

  13.01.2012

► Akcija: Donator tekme
Tudi letos sem se odločil za akcijo zbiranja donatorjev za posamezne tekme. Ker je bila akcija že lani uspešna, upam da mi tudi letos uspe zbrati kak evro na tak način in tako nastopiti na kakšni tekmi več.

Koledar tekem: ...


PZS/G-L: Slovenci ekstremno ... 

www.mountain-attack.at

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27730

Informacije

Informacije