Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

JV raz Dolkove špice

AO Jesenice - Lidija Režek - D.: … smer s čudovitim razgledom na S steno Triglava, Stenar, Škrlatico, Rogljico, ... pri Bivaku IV. Tam je, kot že znano, vse po starem – očitno nekaterim »uporabnikom« še vedno primanjkuje hribovske etike.

V soboto, 26. 11., sva jo z Božom mahnila sončnemu vremenu naproti s ciljem povzpeti se po grebenu na Dolkovo špico (II-III, 2591 m). Plezanje je prijetno, ponekod sicer šodrasto, zato tura ne sme manjkati na meniju pravih šodravcev. Trenutno so na nekaterih mestih snežne zaplate, zato je uporaba derez in cepina priporočljiva. Lahko bi rekla, da je bila tura pripravljalna uvertura na zimske vzpone. Obnovila sva derezno hojo »na široko« in rokovanje s cepinom. Na vrhu je pihalo, zato sva jo kmalu »podrzala« navzdol.

Postojanko sva naredila tudi pri Bivaku IV. Tam je, kot že znano, vse po starem – očitno nekaterim »uporabnikom« še vedno primanjkuje hribovske etike. V njem se nahaja veliko odpadnih stvari, ki sodijo nazaj v dolino. Je potreben apel, da se bodo stvari začele premikati na bolje. Spoštujmo, imejmo odnos in pazimo na tisto, kar nam nudi zavetje in nam morda lahko reši celo življenje. Skala diši in nesramno vabi!

Lidija Režek - Družijanič

28.11.2011

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije