Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Končala, kot je začela - z zmago

Večer, Šport: Mina Markovič je svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti končala tako, kot ga je začela, z zmago, s katero je potrdila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in številko ena na ženski svetovni jakostni lestvici.

Maja Vidmar je tekmo v Barceloni končala na petem mestu, Klemen Bečan je bil osmi. Markovičeva, ki je že pred sklepnim dejanjem sezone osvojila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, je v Barceloni sezono sklenila v velikem slogu, kot je napovedala pred enim tednom na predzadnji tekmi v Kranju. Najboljša športna plezalka sezone je po obeh sobotnih kvalifikacijskih zlahka opravila tudi nedeljsko polfinalno smer in se dotaknila vrha smeri v finalu. Markovičeva si je prvo mesto delila še z dvema tekmovalkama, zmagovalko Kranja Južno Korejko Jain Kim in Avstrijko Angelo Eiter.

Slovenija je v pokalu narodov letošnjo sezono svetovnega pokala v težavnosti končala na tretjem mestu pred velesilama Francijo in Avstrijo. Markovičeva je osvojila zlato kolajno še v kombinaciji. Kolajn pa se veselila tudi Vidmarjeva in Bečan. Vidmarjeva je v Barceloni ubranila prednost in osvojila bron v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, Bečan je osvojil bron v kombinaciji. (sta)

Vecer.si 29.11.2011

 Sezona presežkov

Sezona presežkov (Tit Košir)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije