Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pravljična dežela v Kamniški Bistrici

Kamnik-tourism.si.: ... Projekt, katerega idejni vodja je priznana slovenska pravljičarka, Irena Cerar, smo umestili stran od mestnega okolja, v dolino Kamniške Bistrice, ki s svojo bogato naravno in kulturno dediščino kar sama kliče po pravljicah.

Gre za kratko krožno pot s sedmimi pravljičnimi postajami. Vsaka postaja bo pripadala eni od kamniških ljudskih pripovedi oziroma enemu »lokalnih« bajeslovnih bitij, ki skupaj tvorijo raznolik in pester bajeslovni panteon.
Pričetek poti bo pri Planinskem domu v Kamniški Bistrici, kjer bo tabla z ilustriranim zemljevidom in opisom projekta. Od tam bo s smerokazi opremljena pravljična pot, kjer bodo pravljične postaje. Vsaka bo opremljena s kipi bajeslovnih bitij, ki jih bo izdelala akademska kiparka, mizicami in klopmi za otroke in starše ter z raznimi igrali.
Zasnovali smo jo trojno:
- kot samostojno urejeno pravljično pot za individualne obiskovalce - družine, ki bodo s pomočjo brezplačnega letaka sami poiskali pravljične postaje
- kot vodeno pravljično doživetje s pripovedovanjem zgodb ter izbranimi aktivnostmi (gibalnice, ustvarjalne delavnice, igre v naravi, prilagojene letnemu času, celo zimi). V ta namen bomo izobrazili vodnike in animatorje
- kot celodnevna prireditev za družine s celodnevnim dogajanjem; pestrimi delavnicami in zaključnim dogodkom.

Poleg Irene Cerar in Agencije za turizem Kamnik pri kreiranju projekta sodelujejo še Planinsko društvo Matica, Občina Kamnik, Meščanska korporacija Kamnik, Zavod za gozdove itd. S projektom bomo ponovno poskušali pridobiti sredstva LAS Srce Slovenije, ki ga delno financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželje, novembra pa iskali tudi sponzorska sredstva. Predvidena realizacija projekta je pomlad 2012.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije