Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spet alpinistična šola

Zbor občanov (1985) - Danilo Patarčič: Zadnja alpinistična šola, ki je lepo uspela, je bila organizirana pred dvema letoma, zato alpinistični odsek Črnuče organizira novo alpinistično šolo za začetnike.

Šola bo obsegala teoretična predavanja, spremljana z diapozitivi in filmi ter praktični del, ki bo potekal na Turncu pod šmarnogorsko Grmado. V šoti bodo predavali tudi naši himalajci.
Zbor udeležencev bo 10. oktobra ob 19.30 na končni postaji proge Št. 6 na Črnučah. Predavanja bodo v poslopju KS Franc Ravbar na Titovi 373 vsak četrtek ob 19.30; priključite se lahko tudi kasneje.

Letošnje poletje je bilo za črnuške alpiniste zelo uspešno, saj toliko težkih in dolgih vzponov že dolga leta niso preplezali. Plezali so tudi v zahodnih Julijcih, Dolomitih in Centralnih Alpah. Janežič, Legen, Zajc in Žigon so se po klasični smeri povzpeli na Matterhorn, daleč največji uspeh pa je dosegel Mirko Kranjc, ki je skupaj s soplezalcem s Koroške preplezal sloviti 1200 m visoki Walkerjev steber v Grandes Jorasse; steber je znan kot eden od treh zadnjih problemov Alp, kamor spadata še severni steni Matterhorna in Eigerja.
Najuspešnejši in najbolj zagnani črnuški alpinisti: Kranjc, Kovač in Črv so letos skupno preplezali nekaj več kot 200 smeri.

Danilo Patarčič
Zbor občanov, 1985, letnik 25, številka 10
 

1985

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije