Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistična šola - 1936

Učiteljski tovariš - Splošne vesti: Dne 15. januarja 1936 je pričela s predavanji »Alpinistična šola« T. k. Skale v Ljubljani.

Program za leto 1936. je sledeč: dr. R. Ložar »Ideologija alpinizma« (15. I.); dr. V. Bohinec »Ledena doba in njeni sledovi v naših Alpah« (22. I.); dr. Fr. Novak »Alpinist in higiena« (29. I.); dr. O. Reja »Meteorologija za alpinista« (5. II.); ravn. Fr. Vilhar
»Nevarnosti v gorah« (12. II.); dr. B. Brecelj »Prva pomoč v nezgodah in reševanje v gorah« (19. II.); dr. E. Pajnič »Planinsko rastlinstvo « (26. II.); dr. J. Herfort »Planinsko živalstvo « (4. III.); O. Delkin »Kartografija in orientacija« (11. III.); prof. M. Lipovšek »Oprema alpinista« (18. III.); Uroš Župančič »Plezalec in plezanje« (24. III.); O. Delkin »Kartografija in orientacija« (27. III.); Uroš Župančič »Plezanje v sliki in besedi« 2. IV.).

V aprilu, maju in juniju se vrši za absolvente te šole plezalni tečaj na Turncu pod Šmarno goro. — Učitelji planinci, službujoči v Ljubljani in okolici, so vabljeni, da se udeleže predavanj »Alpinistične šole« v Ljubljani, ki se vrše v dvorani »Union«.

Učiteljski tovariš, 30.01.1936
 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije