Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

"Reševalna akcija" pod Malim Vršičem uspela

Slovenske novice - Boštjan Fon: Svoje moči sta združili slovenska in italijanska reševalna ekipa

Zagotovo se je v pogorju pod Malim Vršičem, nekaj kilometrov od Loga v Trenti, zgodil presežek v evropski miselnosti, ki smo ga lahko spremljali v živo iz kabine dveh helikopterjev, enega naše, slovenske vojske in drugega Elifriulia, sicer manjšega, ki spada pod italijansko številko za nesreče 118.
Naša GRZS in Soccorso Alpino iz Rajblja na italijanski strani sta se že dolgo pogovarjali o razvoju širšega sodelovanja pri zagotavljanju pomoči v gorskem okolju, sploh, če je nujna uporaba helikopterja.

Skupaj na reševanje
Danes smo bili priča izmenjavi najboljših praks reševanja z reševalnimi helikopterji, ne glede na terensko pripadnost mesta nezgode. Dve simulaciji nesreč dveh navez, pri kateri sta reševanje opraljali dve plovili, naše in italijansko, hkrati pa sta bili na terenu tako naša kot sosednja strokovna služba, od zdravnikov do reševalcev je znanilec večjega razvoja na področju strokovnosti, ki je podprt predvsem z vezmi prijateljstva in medsebojnega razumevanja.
Ponujamo vam nekaj koščkov današnjega dogajanja pod elisami vaje Helikopterji brez meja, več pa v ponedeljkovi posebni reportaži na naših tiskanih straneh.


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27739

Informacije

Informacije