Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še varnejša pot čez Durce na Raduho

Večer, Koroška - Petra Lesjak Tušek: Potem ko so markacisti planinskih društev oziroma člani odbora za planinske poti planinskih društev medruštvenega odbora (OPP MDO) Koroške lani uredili del poti Grohot-Durce, …

… ki planince vodi na vrh mogočne Raduhe, so markacisti planinskega društva Mežica in markacisti planinskih društev OPP MDO Koroška nedavno uredili še preostali del poti na goro. Kot je pojasnil vodja delovne akcije in vodja odbora za planinske poti MDO Koroška Roman Močnik, je v tridnevni akciji sodelovalo 28 udeležencev, poskrbeli pa so za novo erozijsko zaščito, odvodnjavanje, uredili lesene in kamnite stopnice in zabili lesene količke. S ciljem poskrbeti za varnejšo in prijetno pot na Raduho so s pripravljalnimi deli vred opravili skupaj 371 ur dela. "S prostovoljnim delom in skupnimi močmi smo dokazali, da Korošci zmoremo opraviti koristno delo za varnost obiskovalcev poti," je še poudaril Močnik.

Petra Lesjak Tušek

 

 

Vecer.si 29.07.2011

Pot na Raduho bo iz smeri Grohot-Durce še varnejša, saj so za njeno posodobitev znova poskrbeli markacisti.

Pot na Raduho bo iz smeri Grohot-Durce še varnejša, saj so za njeno posodobitev znova poskrbeli markacisti. (Roman Močnik)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije